Haberler

Kütahya'da "Bakan İstiyoruz Platformu"

Kütahya'da, iş dünyasını temsil eden meslek örgütleri "Bakan İstiyoruz Platformu" oluşturdu.

Kütahya'da, iş dünyasını temsil eden meslek örgütleri "Bakan İstiyoruz Platformu" oluşturdu.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meclis Başkanı İsmet Özotraç, Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, platformun Kütahya'da iş dünyasını temsil eden meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, Kütahya, Gediz, Simav, Tavşanlı ticaret ve sanayi odaları ile Kütahya Ticaret Borsası'ndan oluştuğunu söyledi.

Platform olarak Kütahya için yapılacak hizmetlerde faaliyet göstermek amacıyla bir araya geldiklerini dile getiren Özoturaç, bir kentin gelişmesi ve ilerlemesi için yerel yönetimlerin, üniversitenin, sivil toplum kuruluşlarının, siyasetin ve halkın birlikte hareket etmesinin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Kütahya'ya bir bakanlık verilmesi için hazırlanan talep mektubunu katılımcılarla paylaşan Özotraç, şunları kaydetti:

"İktidar partisine desteğini gerek yerel gerekse genel seçimlerde hiç esirgemeyen Kütahya'mız 2002 yılından bu yana yüzde 70'e yakın oy oranı ile iktidara büyük destek vermiştir. Ülke olarak hükümetimiz tarafından belirlenen 2023 hedeflerine tamamıyla ulaşabilmemiz için illerimizin gelişmesi fevkalade önem taşımaktadır. İlimiz bu hedeflere ulaşmak için katkı sağlama potansiyeline sahip bu potansiyeli gerektiği gibi değerlendiremediğinden arzu edilen sosyoekonomik gelişimini maalesef sağlayabilmiş değildir. Bizler iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri olarak Kütahya'mız ve ilçelerimizde bulunan tüm meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ilimizin ve ülkemizin geleceğe hazırlanmasında ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine katkı sağlamak bunun için gereken güç birliği oluşturmak üzere tek ses, tek yürek olduk. Bu güçlü birlikteliğimizi geliştirmek ve bu sayede ilimizin gelişmesi ve olumlu gelişmelere ulaşmak adına Kütahya'mızın da bir bakanı olmasını arzu etmekteyiz. İlimizin bir bakan kazanması ve makus tarihinin değiştirilebilmesi için sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımızdan ilgi ve alaka göstermelerini kamuoyu nezdinde arz ve talep ederiz."

Özotraç, platforma katılımlarıyla destek veren herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Tavşanlı Kütahya Simav Gediz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title