Haberler

Kütahya Belediyesi 6 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Güncelleme:

Kütahya Belediye Başkanı Saraçoğlu: "Birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelmenin, bizleri toplum yapan önemli ve anlamlı günlerdir."

Kütahya Belediyesi, muharrem ayı etkinlikleri kapsamında, yaklaşık 6 bin kişiye aşure dağıttı. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Zafer Meydanı'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada Muharrem ayının ve aşure gününün tarihimizde önemli bir mihenk taşı olduğunu söyledi. Belediye olarak vatandaşlarla birlikte muharrem ayını ve aşure gününü kutlamanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Saraçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu etkinliklerin, birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelmenin, bizleri toplum yapan önemli ve anlamlı günler olduğunu özellikler vurgulamak istiyorum. Burada, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Çerkez'iyle, Kürt'üyle, Türk'üyle hep bir olduğumuzu, bir vatana sahip çıktığımızı, geriye dönüp baktığımızda kıblemizin, kitabımızın, peygamberimizin bir olduğu bir toplumu oluşturmuşuz. Yıllarca aynı toplumda birlik ve beraberlik içinde çalışmış ve çabalamışız. Bu vatanı kurtarma noktasında elimizden gelen bütün gayretleri göstermişiz. İşte Çanakkale'ye baktığımız zaman Halep'ten, Şam'dan, Bağdat'tan, Samsun'dan, Sinop'tan gelen kardeşlerimizin oralarda şehit olduğunu görüyoruz. Böyle bir vatan topraklarına sahibiz. Kütahya da bunlardan bir tanesi. Kütahya için kuruluşun ve kurtuluşun diyarı diyoruz. Domaniç bize çok anlamlar yüklüyor. Dumlupınar bize çok anlamlar yüklüyor. Cumhuriyetimizin kuruluşu buralarda gerçekleştirilişmiş. İnşallah bu anlamlı günlerde biz birlik ve beraberliğimizi bozmadan ve daha diri olarak devam etmemiz bizler için çok çok önemli olduğunu düşünüyoruz."

Saraçoğlu, bu etkinliklere belediye olarak sahip çıkmaya devam edeceklerini, aşure geleneğinin yıllarca sürmesini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün yaptığı duanın ardından Vali Şerif Yılmaz ve Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Başkan Saraçoğlu'yla birlikte vatandaşlara aşure dağıttı. Belediyenin aşure etkinliğinin ardından da AK Parti Kütahya Kadın kolları Başkanlığı da Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Alipaşa Camisi önünde vatandaşa aşure ikramında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Kütahya Belediyesi Kamil Saraçoğlu Politika Güncel Haberler

title