Haberler

Kuşadası'nda 51 Sığınmacı Yakalandı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde jandarma, Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçme hazırlığındaki Suriye ve Pakistan uyruklu 51 mülteciyi yakaladı.

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde jandarma, Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçme hazırlığındaki Suriye ve Pakistan uyruklu 51 mülteciyi yakaladı.

Geçen cumartesi günü, kente mülteci getirileceğini öğrenen jandarma, Güzelçamlı Mahallesi'nde kaçak geçişi organize ettiği öne sürülen, taksi içindeki Suriyeli uyruklu N.H.'yi takibe aldı. Taksi Güzelçamlı sahiline yöneldi. Kıyıda taksiden inen N.H., burada bekleyen Suriye ve Pakistan uyruklu 51 mülteciyle buluşunca harekete geçildi. Jandarma sığınmacılar ile organizatör N.H. ve taksi şoförü A.I.'yı gözaltına aldı. Bir süre sonra Güzelçamlı sahiline gelen bir minibüsü de durduran jandarma, yaptığı kontrolde, bir lastik bot, elektrikli motor, bot şişirmede kullanılan pompa ile iki bot küreği ele geçirdi. Minibüsteki Türk olan M.A. ve M.A.'yı da gözaltına aldı. Yakalanan Suriyeli sığınmacılar işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Suriye ve Pakistan uyruklu kaçaklar ise sınır dışı edilmek üzere Aydın Emniyeti Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Suriyeli uyruklu N.H. tutuklandı. Zanlılardan taksi şoförü A.I. denetimli serbestlik şartıyla, diğer iki zanlı ise savcılıkça serbest bırakıldı. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası Pakistan Suriye Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title