Haberler

Kuryemex Teslimatlarınızı Dakikalarla Yarıştırıyor

Güncelleme:

Hem iş hayatında hem de sosyal yaşamda evraktan satın alınan ürüne kadar birçok şeyin biryerden bir yere teslim edilmesi gerekir.

Özellikle e-ticaret sitelerinden alınan ürünlere hemen ulaşmak olmazsa olmaz bir istek. Müşterilere verilen 15 günlük teslimat süreleri ise onları mutsuz ediyor. Öte yandan teslimat ne zaman olur sorusuna gün içerisinde teslim edeceğiz cevabı çoğumuzu uzun saatler aynı yerde beklemeye mecbur bırakıyor. Uzun yıllardır gerek Amerika'da gerekse Türkiye'de pazar araştırmaları yapan Gökay Akın tarafından kurulan Kuryemex lojistik sektörünün bir parçası olan kuryeli taşımacılıkta ilkleri müşterileri ile buluşturuyor. İnternet erişimi olan heryerden gprs ile evrağınızın nerede olduğunu görebilir, istediğiniz saat aralığında alınan ürününüzün istediğiniz saatte teslimatını sadece bir tık ile yapabilirsiniz.

Gökay Akın tarafından kurulan KURYEMEX lojistik sektörünün bir parçası olan kuryeli taşımacılıkta ilkleri başarmayı hedefliyor. Taşıma sektörü Türkiye'de ve Dünya'da sürekli gelişmeye yönelik ivme gösteren bir sektör. Akın, Amerika'da 4 yıl uluslararası ticaret ve lojistik eğitimi aldıktan sonra Türkiye'de önemli bir kargo şirketinde şube müdürlüğünü yaptı. Müşterilerinden aldığı talepleri değerlendirdiğinde satın alınan ürünün hangi gün ve en önemlisi saat kaçta teslim edileceği sorularına bir kargo şirketi olduğu için gün içerisinde teslim edilecektir yanıtlarına müşterinin memnuniyetsizliği ile karşılaştı. Çünkü müşteri tüm gün evde yada iş yerinde beklemek istemiyordu. Bunun üzerine insanların kendi istediği bir saatte çok hızlı ( aynı gün ) teslim edilebileceği özellikle e-ticaret şirketlerine özel bir kurye filosu kurma fikri doğdu. Her sektördeki küçük yada büyük ölçekli firmaların paketlerini istedikleri saatte taşıtma ihtiyaçları söz konusu. Akın, dünyadaki yükselen trendleri göz önünde bulundurarak, kullanıcıların alışveriş yaptıktan sonra evde kargosunu beklemenin onları olumsuz etkilediğini gözlemledi.

Zamanın çok değerli olduğu iş dünyasında ve sosyal yaşamda teslimatların günlere değil dakikalara indirgendiği ve dünyada var olan bu yeni trendi Türkiye'de uygulamaya koydu. Sektörde şuan için bir rakibi bulunmuyor. Kuryemex'i diğer kurye firmalarından ayıran özelliği teknolojik alt yapısı, zaman ve teslimat. Teslimat zamanını müşteri kendisi karar veriyor. Alışveriş yaptıktan bir saat sonra internetten ucuza alınan bir ürünün elinde olması üstelik kapıda ödeme yaparak alabilmek müşterilere hem zamandan tasarruf ettiriyor hem de kendilerine zaman ayırarak, kendi imkanları ile alışverişe çıktıklarında yol, yakıt, zaman gibi önemli konuları verdiğimi hizmetle ortadan kaldırıyor.

Türkiye'de Kuryemex ile hizmete sokulan cep telefonu yada tablet uygulaması ile de size ait ürün yada evrağınızı seçtiğiniz saatte aldırarak ihtiyaç duyulan anda sahip olabilme lüksünü yaşatıyor. Motorlarda bulunan gps vericiler sayesinde anlık olarak kuryenin nerede olduğu bilgisini de telefonunuzdan yada tabletinizden görebiliyorsunuz. Sektörde yer alan diğer kurye şirketlerinde böyle bir teknolojik alt yapı söz konusu değil. Kurye nerede kaldı sorusuna trafikte, geliyor gibi yetersiz yanıtlar alınırken, Kuryemex'in web sitesinden birebir size ait kuryenin nerede olduğunu görebilmek mümkün. İnternet üzerinden verilen siparişle kuryenizin sizin seçtiğiniz saatte paketinizi alması, istediğiniz saat aralıklarında teslim etmesi ve bu hizmetin ücretini görebilmek de mümkün. Buna ek olarak bir toplantıdayken özel bir ihtiyacınızın size teslim edilmesi gerekiyorsa herhangi bir şekilde telefon açmadan akıllı telefonunuzdan sisteme girerek, ücretini de görüp teslimat siparişi verebilmek mümkün.

Şuan 10 özel donanımlı motorlarla büyük ebatlı kolileri taşıyan Kuryemex, 2015 yılı sonunda tüm büyük illerde araç filosuna sahip olmayı hedeflerken, 2016 yılı sonu hedefi ise tüm Türkiye'de aynı gün teslimat.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title