Haberler

Kurye ve Kasiyerlerle Kredi Kartı Vurgunu

İzmir'de, restoranlarda kurye ve kasiyer olarak çalışarak sahte pos cihazı ile müşterilerin kredi kartı bilgilerini elde edip yüklü miktarda parayı ele geçiren 5 kişilik şebeke çökertildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı bankaların genel müdürlük kart güvenlik bölümü görevlileriyle yapılan görüşmeler sırasında çeşitli bankaları kullanan çok sayıda müşterinin kartlarının kopyalanarak 2014 Kasım ayından günümüze kadar çeşitli tarihlerde izinsiz çekim ve çekim teşebbüsleri olduğu tespit edildi. Polis ekipleri yaptığı çalışmalar neticesinde, söz konusu kartların ortak kullanım ATM’si bulunmadığından kopyalama işlemlerinin sahte pos cihazı kullanılarak kart sahiplerinin alışveriş yaptıkları işyeri ve işyerlerinden kopyalanmış olabileceği değerlendirilerek araştırma bu yönde yoğunlaştırıldı. Dokuz farklı banka müşterisi olan 44 mağdur, İzmir'de bulunan fastfood restoran zincirlerinde, internet siteleri aracılığı ya da telefonla evlerine verdikleri siparişler ile restoranlardan doğrudan yaptıkları alışverişlerin ekstrelerine yansımadığı görüldü. Yapılan siparişlerin ödemesinde bazı mağdurlara verilen sliplerin sahte oldukları tespit edilirken kopyalama işlemlerinin restoranlarda çalışan bazı kurye ve kasa görevlilerince sahte pos cihazı kullanılarak gerçekleştirildiği belirlendi. 

ATAKAN ŞEN

İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title