Haberler

Kurtuluş Savaşı Gazisinin Eşi Hastaneye Kaldırıldı

İZMİR'in Konak İlçesi'nde oturan Kurtuluş Savaşı gazilerinden Ahmet Taşdemir'in eşi, 73 yaşındaki Saime Taşdemir'in dramının gündeme gelmesiyle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü harekete geçti.

İZMİR'in Konak İlçesi'nde oturan Kurtuluş Savaşı gazilerinden Ahmet Taşdemir'in eşi, 73 yaşındaki Saime Taşdemir'in dramının gündeme gelmesiyle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü harekete geçti. Evinde sağlık kontrolünden geçirilen yaşlı kadın, ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Taşdemir'in kızı Saadet Opan, "Devletin sahip çıktığını görmek çok güzel. Annemin evde bakımı zor oluyordu, şimdi daha kaliteli sağlık hizmeti alabilecek" diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı gazilerinden Ahmet Taşdemir, 1990 yılında kalp krizi sonucu öldü. Taşdemir'in eşi Saime Taşdemir'e şeref aylığı bağlandı. İlk eşinden olan kızı Saadet Opan ile birlikte oturan Samie Taşdemir, bir süre sonra sağlık sorunları nedeniyle yatalak oldu. Annesinin ilerleyen yaşı ve şeker, tansiyon, KOAH gibi birçok hastalığı nedeniyle yatalak olduğunu kaydeden Opan yardım çağrısında bulundu. Ailenin dramının gündeme gelmesi üzerine İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü harekete geçti. İlk etapta, Saime Taşdemir'i evinde ziyaret eden Palyatizmir ekibi, Saime Taşdemir'in İzmir Sağlık Müdürlüğü Palyatif Bakım Hizmetleri kapsamında değerlendirdi ve Taşdemir'i Palyatif Bakımın Sağlık Hizmetleri'nden yararlanabilmesi için kayıt altına aldı. Ayrıca, evde birlikte yaşadığı kızı Saadet Opan tarafından bakımının yetersiz düzeyde sağlanması nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile irtibata geçilerek, sosyal hizmet gereksinimi ve gerekirse kurumsal bakım açısından değerlendirilmesi istendi.

ÖZEL ODADA TEDAVİ EDİLECEK

Daha sonra Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği devreye girdi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde özel bir oda hazırlatıldı, Saime Taşdemir, sağlık görevlileri tarafından evinden alınarak hastaneye kaldırıldı. Annesinin daha kaliteli sağlık hizmet alacağını kaydeden Saadet Opan, "Devletin sahip çıktığını görmek çok güzel. Annemin evde bakımı zor oluyordu, şimdi daha kaliteli sağlık hizmeti alabilecek. Zorluk çekiyorduk artık tüm o günler geride kaldı" dedi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Ahmet Taşdemir Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title