Haberler

Kurtulmuş: "Türkiye, Suriye'den Gelecek Her Türlü Saldırıyı Önlemekte Kararlıdır"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" OperasyonuBaşbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (1) "Bizim, Suriye'deki herhangi bir toprak parçasını yönetmek gibi bir derdimiz yok. Bizim bir numaralı meselemiz, Türkiye'ye karşı Suriye'den kaynaklanan terörü ortadan kaldırmak, ikinci meselemiz de Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması

DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" Operasyonu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (1)

"Bizim, Suriye'deki herhangi bir toprak parçasını yönetmek gibi bir derdimiz yok. Bizim bir numaralı meselemiz, Türkiye'ye karşı Suriye'den kaynaklanan terörü ortadan kaldırmak, ikinci meselemiz de Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır. İnşallah Cerablus operasyonu kararlı, hızlı, ani ve sonuç alıcı bir operasyon olarak tamamlanacaktır"

"Türkiye, Suriye'nin kuzey bölgesinden kendisine gelecek olan her türlü saldırıyı önlemekte kararlıdır. Oradan bütün terör örgütlerini süpüreceğiz ve Türkiye'ye bir tehdit oluşturmalarına müsaade etmeyeceğiz"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bizim, Suriye'deki herhangi bir toprak parçasını yönetmek gibi bir derdimiz yok. Bizim bir numaralı meselemiz, Türkiye'ye karşı Suriye'den kaynaklanan terörü ortadan kaldırmak, ikinci meselemiz de Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır. İnşallah Cerablus operasyonu kararlı, hızlı, ani ve sonuç alıcı bir operasyon olarak tamamlanacaktır." dedi.

Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde Parlamentolararası Kudüs Platformu üyelerini kabul etti.

Kurtulmuş, kabulünde, DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, hem sınır dışından hem içeriden Türkiye'ye canlı bombalarla saldırıda bulunan bu terör örgütlerinin tehdidini ortadan kaldırmak için Cerablus'ta operasyon başlatıldığını anımsattı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 15 saat içerisinde Cerablus'un, Suriyeli ılımlı muhalefetin eline geçtiğini belirterek, "Türkiye, Suriye'nin kuzey bölgesinden kendisine gelecek olan her türlü saldırıyı önlemekte kararlıdır. Oradan bütün terör örgütlerini süpüreceğiz ve Türkiye'ye bir tehdit oluşturmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bunu yaparken de Türkiye, uluslararası hukuka saygılı bir şekilde, uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanmıştır." dedi.

"Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok." diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bizim, Suriye'deki herhangi bir toprak parçasını yönetmek gibi bir derdimiz yok. Bizim bir numaralı meselemiz, Türkiye'ye karşı Suriye'den kaynaklanan terörü ortadan kaldırmak, ikinci meselemiz de Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır. İnşallah Cerablus operasyonu kararlı, hızlı, ani ve sonuç alıcı bir operasyon olarak tamamlanacaktır. Ben en kısa zamanda da Suriye'de de, Suriye halkının istediği istikamette bir barışın sağlanmasını temenni ediyorum. Suriye'de artık vekalet savaşlarının sonuna gelinmiştir. Bundan sonra bütün uluslararası camianın esas amacı, Suriye halkının adil, kalıcı bir şekilde bütün toplumsal kesimlerin temsil edildiği bir barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Cerablus Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title