Haberler

Kurtulmuş: Hollanda'yı Özür Diletecek Noktaya Getireceğiz Türkiye'nin İtibarını, İzzetini, Şerefini...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hollanda ile olan toplantı krizine ilişkin, "Hollanda'nın yaptığı terbiyesizliği, çirkefliği Allah'ın izniyle onlardan özür diletecek noktaya getireceğiz.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hollanda ile olan toplantı krizine ilişkin, "Hollanda'nın yaptığı terbiyesizliği, çirkefliği Allah'ın izniyle onlardan özür diletecek noktaya getireceğiz. Seçimden sonra Hollanda'daki siyasi tabloyu çok iyi analiz edeceğiz. Hem Türkiye'nin itibarını, izzetini, şerefini koruyacağız. uluslararası alanda diplomatik nezaketin gerektirdiği bütün adımları atacağız. Yaptıkları bütün yanlışlardan da hesap soracağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncıları Derneği'nin Elazığ'da düzenlediği toplantıda konuştu. Hollanda ve Almanya ile olan toplantı krizine değinen Kurutulmuş, "Bu milliyetçi, aşırı ırkçı akımların önünü kesecek bir imkan olmalı. Olmazsa, aşırı ırkçı bir forma gider. Avrupa zıvanadan çıkar. Avrupa'yı sadece yabancılara karşı bir düşmanlık değil. Aynı zamanda eğer böyle gidiyorsa aynı 1. ve 2. Dünya Savaşları arasındaki dönemde olduğu gibi birbirlerine karşı düşmanlıklar bekliyor. Alman-Fransa'ya, Fransız -İngiliz'e düşman olur" ifadelerini kullandı.

"MUHTEMELEN WİLDERS'İN DIŞINDA KALDIĞI BİR KOALİSYON KURULABİLİR"

Hollanda'daki seçime değinen Kurutulmuş, "Muhtemelen Wilders'in dışında kaldığı bir koalisyon kurulabilir. Siyaseten yönetilmesi zor bir tablo. Bekleyip izleyeceğiz. Beklentimiz yabancı ve İslam düşmanlığına son verilmesi" dedi.

"HOLLANDA'YI ÖZÜR DİLETECEK NOKTAYA GETİRECEĞİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI, İZZETİNİ, ŞEREFİNİ KORUYACAĞIZ" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış politikaya ilişkin açıklamalarını değerlendirmesi istenen Kurtulmuş, "O akşam Hollanda'daki gelişmeleri izlerken kahrolduk. Perişan olduk. Öfkelendik açıkçası. Ama devleti yönetiyorsanız öfkeyle değil devlet aklıyla hareket etmek zorundasınız. İlişkilerin kesilmesi değil ama üst düzey görüşmeler yapılmayacak dedik. Diplomatik uçuşlar olmayacak dedik. Hollanda'nın yaptığı terbiyesizliği, çirkefliği Allah'ın izniyle onlardan özür diletecek noktaya getireceğiz. Seçimden sonra Hollanda'daki siyasi tabloyu çok iyi analiz edeceğiz. Hem Türkiye'nin itibarını, izzetini, şerefini koruyacağız. uluslararası alanda diplomatik nezaketin gerektirdiği bütün adımları atacağız. Yaptıkları bütün yanlışlardan da hesap soracağız. Krizi çıkaran Hollanda'dır nasıl çıkardılarsa gidermek de onalrın sorumluluğunda" diye konuştu.

"TAYYİP ERDOĞAN BUGÜNKÜ SİSTEMDE SORUMSUZ BÜYÜK BİR YETKİYE SAHİP" Kurtulmuş, "Bu sistem değişikliği ihtiyacı Tayyip Erdoğan'ın şahsi ihtiyacı dolayısıyla değildir. Tayyip Erdoğan bugünkü sistemde sorumsuz büyük bir yetkiye sahip. Allah vergisi bir liderliği karizması var. Erdoğan sonrasını planladığımız için bunu yapacağız" dedi.

"EVLİLİK PROGRAMLARINDA AİLE DEĞERLERİMİZE, GELENEKLERİMİZE AYKIRI ABUK SUBUK ŞEYLER YAPIYORLAR" Evlilik programlarıyla ilgili Kurtulmuş, "RTÜK'e gelen 120 bin ayrı şikayet var. Aile değerlerimize, geleneklerimize aykırı abuk subuk şeyler yapıyorlar. Reytingleri yüksek çok reklam alıyorlar. Böyle oldukça da ölçüyü kaçırıyorlar. Önümüzdeki günlerde gerekli düzenlemeler yapılacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title