Haberler

Kürtler Adına Savaşan İsrailli Kadın, Ülkesi Söz Konusu Olunca Geri Döndü

Güncelleme:

Rojava'da PYD'nin silahlı kadın örgütü YPJ'de 6 ay IŞİD'e karşı savaşan Gill Rosenberg, İsrail ve ABD karşıtı söylemler artınca ülkesine geri döndü.

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kadın örgütü YPJ içerisinde Rojava bölgesinde 6 aydır IŞİD'e karşı savaşan İsrail asıllı Kanada vatandaşı Gill Rosenberg adlı kadın, ABD ve İsrail'e karşı olmalarından dolayı YPJ'den ayrılarak İsrail'e döndü. İsrail medyasına konuşan Rosenberg, "Ben şimdi Tel Aviv'de deniz kenarında, yoldaşlarım ise savaş cephesinde. Bu hiç de güzel bir şey değil." dedi.

"BEN DENİZ KENARINDA YOLDAŞLARIM İSE..."

İsrail medyasında yer alan habere göre, Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD'e karşı mücadele veren PYD'nin silahlı kadın örgütü YPJ'de 6 ay IŞİD'e karşı savaşan Gill Rosenberg, YPJ'den ayrılarak evine döndü. YPJ'ye katılma sürecini anlatan 31 yaşındaki Rosenberg, Tel Aviv'den yola çıktığını, sırasıyla Ürdün'ün başkenti Amman, Irak Kürdistan Bölgesi, Kandil Dağı ve oradan da Suriye'nin Rojava bölgesine geçtiğini belirterek, "Şu an Rojava'da savaş devam ediyor ve bu ağır bir durumdur." dedi. Rosenberg, kendisinin şu an deniz kenarında, yoldaşlarının ise savaş cephelerinde olmasından rahatsız olduğunu vurgulayarak, "Ben şimdi Tel Aviv'de deniz kenarında, yoldaşlarım ise savaş cephesinde. Bu hiç de güzel bir şey değil." dedi.

"ABD VE İSRAİL KARŞITLIĞI YAPILIYORDU"

Gill Rosenberg, evine dönüş kararı almasında YPJ'de siyasi olarak ABD ve İsrail karşıtlığı yapılmasının etkili olduğunu kaydetti, "ABD ve İsrail karşıtlığı yapılıyordu. İran'ın olumlu bir rol üstlendiği konuşuluyordu. Bu sebepler benim dönüş kararımda etkili siyasi sebepler oldu" diye konuştu.

DÖNDÜKTEN SONRA GÖZALTINA ALINDI

Suriye'nin Rojava bölgesinde 6 ay YPJ saflarında IŞİD'e karşı savaşan Gill Rosenberg, evine döndükten sonra İsrail polisi tarafından gözaltına alındığını ve soruşturmadan sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tel Aviv Suriye Rojava İsrail Güncel Haberler

500

Yorumlar (120)

ahmet talan:

İŞİD BİTMEZ BUNU BÖYLECE BİLİN, KIROLARIN DA YÜZÜ GÜLMEZ. TÜRKLERE İHANET ETMEYE DEVAM ETSİNLER BAKALIM, HEM BU DÜNYA HEM ÖBÜR TARAF CEHENNEM OLACAK ONLARA.

19
41
yanıtYanıtla
Molla Kadir:

PKK YPG İsrail ABD uşağıdır diyenlere KAPAK niteliğinde bir haberdir.

37
16
yanıtYanıtla
Öyle değil mi?:

Nerde sömürgen devlet ajanı şıllık varsa ypgde zaten.

26
25
yanıtYanıtla
ZAZA:

kafasini tasla ezeceksin

23
23
yanıtYanıtla
Azad Mobil-IOS:

Kurtler sizin korkulu ruyanizolmus

19
24
yanıtYanıtla
Ajan Zilli Mobil-IOS:

Bu karı kendince algı oluşturuyor millet bilmiyor sanki pyd Yahudi Uşağıdır

23
19
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61:

bu örgütlere katılan kadınlara hak vermeye başladım nedenmi yahu bu kadar çirkin ve sıfatsız olup başka nerelere katılabilirsinki zaten bir tane güzel kevaşe yok hepsi mutant gibi bu tesadüf olamaz dimi

7
32
yanıtYanıtla
bir dost:

vah benim sevgili kürt kardeşlerim vah. . . hep amerikalı israilli ingiliz alman ve fransızlarla iş tutuyorsunuz. bak sonunuz çok kötü olacak. 7den 77ye hepinizi silahlandırmak istiyorlar. ne olacak bu kadar silah. gavur ölümden başka birşey vaadeder mi? biz sizi düşünmesek umrumuzda olur muydu. . . yol yakınken türk kürt el ele omuz omuza verelim yarın çok geç olacak. . .

23
16
yanıtYanıtla
tarık:

pkk israil abd ermeniler sırplar aynı paraleldeler

27
12
yanıtYanıtla
TURK:

Iste pkk nin yol arkadasi yah6diler

14
23
yanıtYanıtla
Tüm 120 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title