Haberler

Kürtçenin Seçmeli Ders Olarak Okutulması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürtçenin seçmeli ders olabileceği yönündeki açıklamasına Van'daki eğitim sendikalarından değişik tepkiler geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürtçenin seçmeli ders olabileceği yönündeki açıklamasına Van'daki eğitim sendikalarından değişik tepkiler geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin meclis grubunda yaptığı yeterli sayıda öğrenci olursa Kürtçenin seçmeli ders olabileceği şeklindeki açıklamasını Van'da destekleyen eğitim sendikaları olduğu gibi, yetersiz bulanlar da oldu.

Yaptıkları bir ankette halkın Kürtçenin ana dil olarak okullarda öğretilmesi gibi bir talebinin bulunmadığını belirten Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, bunun siyasilerin oy uğruna ortaya attığı bir tez olduğunu vurguladı. Kürtçenin yöresel dil ve lehçelerin korunması amacıyla seçmeli olarak okullarda okutulmasını desteklediklerini de vurgulayan Yıldız, "Ancak ikinci bir resmi ana dil olarak okullarda öğretilmesine Türk Eğitim-Sen olarak kesinlikle karşıyız" dedi.

Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Selami Özyaşar ise, sendika olarak görüşlerinin ana dilde eğitim olduğunu söyledi. Özyaşar, "Zaten yıllarca sürdürdüğümüz mücadele bu yöndedir" dedi.

Altyapının şu anda tam olarak hazır olmadığını da ifade eden Özyaşar, "Bunun koşulları oluşturulduktan sonra belli bir zaman içerisinde bu boşluk doldurulur. Ama ana dilde eğitimin en kısa zamanda verilmesini istiyoruz. Bu, zaman içinde bazı politik sorunların da çözümüne katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar da sendika olarak Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulmasını olumlu karşıladıklarını vurguladı. Eğitim için herhangi bir altyapının olmadığını da dile getiren Şakar, "Önemli olan bir başlangıcın sağlanmasıdır. Altyapı ve öğretmen kadrosu şu an yeterli değilse bile ikinci yılda yeterli duruma gelecektir" ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Selami Özyaşar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title