Haberler

Kurtalan'da İnsan Hakları Konferansı Düzenlendi

Güncelleme:

Siirt Valiliği tarafından Kurtalan ilçesinde öğrencilere yönelik İnsan Hakları Konferansı düzenlendi.

Kurtalan Ertuğrul Gazi Toplantı Salonunda düzenlenen konferansın açılışında konuşan Kurtalan Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, artık insan hakları denildiği zaman insanların aklına işkence ve şiddet gelmediğini belirterek, insan hakları ihlallerinin olmadığı bir toplumda yaşamak için herkesin birbirine saygılı olması gerektiğini söyledi.

Siirt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şerif Demir de, insan hakkına riayet eden bir toplumda suç oranının düştüğünü vurgulayarak, insanların hukuk çerçevesinde haklarını aramaları gerektiğini bildirdi. Türkiye'de insan hakları ihlallerinin azaldığını belirten, Demir şunları kaydetti: "Herkes kendi hakkını savunmalıdır. Ama bunu hukuk çerçevesinde yapmak zorundadır. Fevri davranılırsa bu hak savunma değil, terör ve anarşi olur. Yanı başınızdaki bilgisayar ve telefondan da Başbakanlık Bimer'e uğradığınız bir haksızlığı yazabilirsiniz. En geç 2 hafta içinde size geri dönülecektir."

İl İnsan Hakları Kurulu üyesi Gazeteci-Yazar İzzettin İçin ise, başkalarının hakkına riayet ederek huzurlu bir yaşam sürdürülebileceğini kaydetti. Kalp kırmanın Kabe'yi yıkmaktan 70 kat daha günah olduğunu kaydeden İçin, "Asla kalp kırmamalıyız. Birbirimizin hakkına asla tecavüz etmemeliyiz. Bir toplumun başarıya ulaşmasının tek şartı birbirine saygılı ve hakkına hukukuna riayet etmesidir. Başkalarının mutluluğu sizin mutluluğun olmalıdır" şeklinde konuştu. Konferansa, Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, Siirt İnsan Hakları Kurul üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Eğitim

Mustafa İmamoğlu Ertuğrul Gazi Kurtalan Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title