Haberler

Kurşunlu Göleti Suya Kavuştu

Güncelleme:

Bursa'ya yatırımlarıyla nefes aldıran Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'e bağlı Kurşunlu'daki sulama göletini suyla buluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "İnegöl Kurşunlu Sulama Göleti ile bölge tarımına ve özellikle çilek üretimine büyük destek sağlayacak olan güzel bir çalışma gerçekleştirildi" dedi.

Bursa'da vatandaşların refahına yönelik hizmetleriyle göz dolduran ve yatırımlarıyla kente nefes aldıran Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ'nin çalışmalarıyla İnegöl'e bağlı Kurşunlu'daki sulama göleti suya kavuştu.

Bursa'da kırsal kalkınma hedefiyle tüm ilçelere hizmetlerini ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'e bağlı Kurşunlu'daki sulama göletini suyla buluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gölette incelemelerde bulunarak, "Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde tüm kırsalımızla ilgili çalışmalara devam ediyoruz. 17 ilçemizin tüm üretim bölgelerinde, çiftçilerimizin ve tarımla uğraşan tüm vatandaşlarımızın üretimine katkı sağlamak konusunda en büyük desteği artık Büyükşehir ve ilçe belediyeleri veriyor. İnegöl Kurşunlu'da üretici için gerçekten önem taşıyan ve üretimin can damarı yatırımlardan biri olan sulama konusu çözüldü" dedi.

Başkan Altepe, konuyla ilgili çalışmaları anlatarak, "Büyükşehir Belediyesi olarak BUSKİ kanalıyla ve diğer kuruluşlarımızla birlikte vatandaşlarımızın dertlerine çare bulmaya gayret ediyoruz. İnegöl Kurşunlu'da çilek üretimi önemli bir üretim kolunu oluşturuyor. Yaklaşık 5200 dekar alan sadece çilek üretiminde kullanılıyor. Daha önce burada önemli sıkıntılar yaşanıyordu. Bu göletin boş olduğu bizlere iletildi ve yakın mesafede bulunan Çayköyü Deresi'nde akan suyun gölete bağlanması istendi" diye konuştu.
Hemen çalışmalara başladıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Yaklaşık 400 mm çapındaki çelik boru 5 km mesafeden Çayköyü Deresi'nden artık Kurşunlu Göleti'ne suyu taşıyor. Aynı zamanda sadece gölet havzası değil, dere yatağının suyu da gölete ulaştırılmış oluyor. Bölge tarımına ve özellikle çilek üretimine büyük destek sağlayacak olan güzel bir çalışma gerçekleşmiş oldu" dedi.

Aktaş'tan Altepe'ye teşekkür
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye örnek çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "İnegöl her ne kadar sanayi ilçesi gibi görünse de aynı zamanda da bir tarım ilçesidir. Büyükşehir Belediyesi de bu konuya çok hakim. Bizlere Kurşunlu bölgesine yaptığımız tüm ziyaretlerde ilk söylenen bu göletin suyla buluşturulmasıydı. Bugün 3,5 – 4 ay gibi kısa bir dönemde bu çalışmanın gerçekleştirilmiş olmasının sevincini yaşıyoruz" dedi.
Çileğin yanı sıra ayçekirdeği üretimi yapılan alanların da sulama göletinden faydalanacağını hatırlatan Aktaş, İnegöl'ün merkezinde ve köylerinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte daha çok çalışma yapılacağını ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Kurşunlu İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title