Haberler

Kürkçü: CHP'nin Video Bağımlılığı Ters Tepti

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, CHP'nin 30 Mart seçimlerinde 'Video bağımlılığı'na dayalı izlediği propagandanın ters teptiğini öne sürdü.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, partisinin BDP öncülüğünde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nu oluşturan diğer bileşenlerin ortak kararı ile kurulduğunu, geçen yerel seçime 2 parti ile girilmesinin algı yanlışlığına yol açtığını söyledi. Kürkçü, CHP'nin 30 Mart seçimlerinde 'Video bağımlılığı'na dayalı izlediği propagandanın ters teptiğini öne sürdü.

"GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİK"

Kürkçü, uydu üzerinden yayın yapan Sterk TV'de stüdyo konuğu olurken, BDP birleşmesi başta olmak üzere güncel konulara ilişkin soruları yanıtladı. Kürkçü, HDP'nin gökten zembille inmediğini BDP ve diğer bileşenlerin ortak kararı, yaklaşımı sonucu halk mücadelesinin tercümanı olmak amacıyla Halkların Demokratik Kongresi (HDK) oluşturularak kurulduğunu anlattı. Kürkçü, BDP ile ortak temellerden geldiklerini, 1995'ten bu yana istikrarlı olarak sol hareketlerin Kürt özgürlük mücadelesi ile ortak hareket ettiğini, tarafların birbirlerini yeni keşfeden, tesadüfen buluşan insanlar olmadıklarını ifade etti.

HDP Eş Genel Başkanı, İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın 2013 yılında ortaya koyduğu imkanların izinden yürünmesini istediğini, Türkiye'deki bütün ezilenlerin Kürtler özgür olmadan özgürleşemeyeceği gerçeği bulunduğunu anlattı. Ertuğrul Kürkçü, HDP ile ilgili tartışmalarda öncelikle Öcalan'ın 2013 yılı Nevruz'unda ortaya koyduğu siyasi yol haritasının doğru olup olmadığı sorusuna yanıt verilmesi gerektiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün dile getirdiği görüşler özetle şöyle:

"BDP KENDİ KADERİNİ YENİDEN BELİRLİYOR"

HPD, BDP ve özgürlük hareketinden ayrı kurulmuş hareket değil. 2014 yerel seçimleri sırasında HDP'yi Türklerin, BDP'yi Kürtlerin partisi gibi nitelendirmek istediler. Oysa bunu birlikte kurduk. Tercih; ikili parti ile seçime girilmesi oldu. HDP'yi Kürt halkına karşı kurmadık, bir ihtiyaç olarak ortaya çıktı, Parçalı olarak seçime girilmesi sonucu algı yanlışlığı oldu. HDP 9 vilayette seçime girdi. BDP, bu ittifakın bir parçasıydı. BDP, kendi kaderini yeniden belirliyor. Bir araya gelip müzakere edeceğiz.

"OLDU-BİTTİ YOK"

Bugün oldu-bitti, emrivaki yok. 2011'den bu yana yaptığımız tartışmaların doğal sonucunu yaşıyoruz. Ortak geçmişten geliyoruz, ortak geleceğimiz var, yatırım yapıyoruz. Bunun takdiminde yapılan duraksamalar nedeniyle yeniden izah gereği çıktı. Siyasette önemli olan nasıl anlaşıldığınızdır. Yanlış anlaşılıyorsanız yeniden anlatmak zorundasınız. Doğru cevaplar vermek zorundasınız.

"ARADIĞIMIZ İKLİME ULAŞAMADIK"

2011'deki iklimi hatırlayın. O dönemdeki gerilim ve çatışma süreci nedeniyle örgütlenme konusunda ihtiyaç duyduğumuz iklime ulaşamadık. Seçim döneminde değişik partilerden HDP binlerce kişiyi harekete geçirdi. HDK, HDP içinde ete kemiğe büründü. Seçim bitti, bu insanlar gitmedi. HDP için, 'Lüzumsuz', 'Aptalca bir parti' deniliyor. Kürt özgürlük mücadelesinin kazanımlarını çok önemli buluyorum. 'Kürt halkının sırtına binmek' veya 'kuyruğuna takılma' düşüncemiz yok. Bu ortaklığın bileşenlerinin geçmişine baktığınızda Kürt halkının özgürleşmesinden başka bir yükü olmadığını görürsünüz. Sayın Öcalan, HDP kongresi mesajında boşuna Mahir Çayan'ın bir takipçisi olduğunu söylememiştir.

1 MAYIS

1 Mayıs'ta işçiler neredeyse HDP olarak oradayız. İstanbul'da Kadıköy'de değil, Taksim'deyiz.

"KONGRE TARİHLERİ DEĞİŞEBİLİR"

BDP kongresi için 8 Haziran, HDP için 22 Haziran'ı konuştuk. Ancak, değişiklikler olabilir. Hayatın hızı, fikrin hızına yetişemeyebilir. Tabanlar tarafından kavranması, olgunlaşması yetişmeyebilir.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ"

Cumhurbaşkanlığı adayı göstermek istiyoruz. Kim olacağını konuşmadık. Rakiplerimiz ilgi gösterdiği için bu konuda pozisyon gösteriyoruz. Bizim açımızdan barış ve çözüme hizmet edecek ismin çıkması manalı bir siyaset olabilir. 'Barış, özgürlük demokrasi sosyal ve siyasi haklar eksenli ortaklık için cumhurbaşkanlığı adaylığı politik buluşma merkezi olabilir mi? Buna kimler gelebilir? Ortak adım atabilir miyiz?' diye bakacağız.

"ERDOĞAN HAMLELERİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR"

AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi Türkiye'deki iktidarın tümünü ve ayrımsız fethetme konusunda son derece iddialı bir yürüyüş içerisinde. Bu hegemonyaya girmek istemeyen herkes de mücadelesinin pozisyonunu alıyor. 2014 yerel seçimlerinden elde etmiş olduğu sayısal pozisyona dayanarak hamlelerini sürdürmek istediğini görüyoruz.

HAŞİM KILIÇ'IN SÖZLERİ

Anayasa Mahkemesi Kılıç'ın pozisyon alışının cumhurbaşkanlığı, adaylığı ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Yargı gücünün çabucak bu kadar kendisini teslim etmesi yerine son direnişlerden görüyorum.

CHP VE VİDEO BAĞIMLILIĞI

CHP etrafındaki bloğun gevşemeye başladığını görüyorum. CHP'nin saptadığı taktiğin hiçbir işe yaramadığı ortada. Kayıtlar dizisi bilinmeyen komplovari atmosferle takdim edildi. Hepsi doğru olsa bile bu iş yanlış. Eroin gibi video bağımlılığı yaratıyor. Her gün başkasının videosuna bağımlı hale geliyor, bunlar da kesilince muhalefet de kesiliyor. 'Erdoğan yok olacak' denilirken onu besleyen siyasal gıdalar olarak kaydedildi. Bu tarz muhalefetten yarar ummayanlarla ittifaka önem veriyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Ertuğrul Kürkçü Türkiye İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500

Yorumlar (2)

alpaytekinn_Demiroz@hotmail.com:

en azından sizin gibi vatanına ihanet etmiyor chp.

3
5
yanıtYanıtla
SAĞDUYUeniscanli@hotmail.com:

'GAMMAZ ERTUĞRUL'...MAHİR ÇAYAN VE 9 ARKADAŞI ÖTEKİ TARAFTA SENİ BEKLİYORLAR.

2
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title