Haberler

Kürekte "Altın" Sezon Açılışı

Kürek Milli Takımı sporcuları, sezonun ilk yarışı Uluslararası Zagreb Yarışları'nda 11'i altın, 7'si gümüş ve 5'i bronz olmak üzere 23 madalya elde etti.

Kürek Milli Takımı sporcuları, sezonun ilk yarışı Uluslararası Zagreb Yarışları'nda 11'i altın, 7'si gümüş ve 5'i bronz olmak üzere 23 madalya elde etti.

Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te hafta sonu yapılan organizasyonla ilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kürek tarihinde ilk kez bir yarışmadan bu kadar çok madalyayla dönüyoruz. Altyapıdan çok iyi sporcular geliyor" dedi.

Milli takımlarda önemli bir döneme girdiklerini belirten İşseven, "Mayıs ayında olimpiyat elemelerimiz var ama ondan önce 14-17 Nisan'da İtalya'da, Dünya Kupası 1, 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde ise Macaristan'daki Uluslararası Szeged Yarışları'na katılacağız. Bu iki organizasyonda takımların durumunu görme şansımız olacak. Ardından 19-25 Mayıs'ta İsviçre'nin Luzern kentinde olimpiyat elemeleri var" diye konuştu.

İşseven, geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda kotayı 42 saliselik zaman farkıyla kaçırdıklarını anımsattı. İşseven, "Bu kez inşallah kota alıp bir ilke imza atmak istiyoruz. Tüm sporcularımıza güveniyoruz ama 2 çifte hafif kilo ve 2 tek ağır kilo kategorilerinde şansımız daha yüksek" ifadelerini kullandı.

Parkurları olmadığı için takımların yarışma durumunu göremediklerini anlatan İşseven, şunları söyledi:

"Burada antrenman yapıyoruz ama 2 bin 200 metrelik kanal parkurumuz olmadığı için yarışma öncesi takımları test etme imkanımız olmuyor. Bir parkura ihtiyacımız var. Dünya ve Avrupa Kürek Federasyonları, bize organizasyon vermeyi çok istiyor ancak 2 bin 200 metrelik kanal parkurumuz yok. Göller var ama onlar da yarışma standartlarına uymuyor. Bir parkurumuz olsa dünya ve Avrupa şampiyonaları, olimpiyat elemeleri gibi bir çok organizasyonu ülkemizde yapabiliriz."

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'teki yarışlara 38 sporcuyla katılan ve toplam 23 madalya elde eden Türk Milli Takımı'nda derece alan sporcular şöyle:

Altın madalya: Barış Ertürk-Emre Oğuz (yıldız erkek iki tek), Erencan Aslan-Gökhan Güven (23 yaş altı erkek iki tek), Enes Yenipazarlı (genç erkek tek çifte), Kaan Aksu-Barış Ertürk-Emre Oğuz-Halil Güzelbay-Mehmet Çapanoğlu-Bora Özge-Behlül Uyar-Denizhan Aydın-Emir Saygılı (yıldız erkek sekiz tek), Elif Sağçolak- Berre Baltaoğlu (genç kız iki tek), Halil Güzelbay-Barış Ertürk-Emre Oğuz-Mehmet Çapanoğlu (yıldız erkek dört tek), Enes Yenipazarlı-Kaan Bağ (genç erkek iki çifte), Yunus Emre Bulut (yıldız erkek tek çifte), Didem Sürer (yıldız kız tek çifte), Emre Haymana-Mehmet Koçur (hafif kilo erkek iki çifte), Elif Sağçolak-Nisa Arıcı (genç kız iki tek)

Gümüş madalya: Halil Güzelbay-Mehmet Çapanoğlu (yıldız erkek iki tek), Doğuş Köker (23 yaş altı tek çifte ve büyük erkek tek çifte), İsmail Bekiroğlu-İsmail İnanç (genç erkek iki tek), Derviş Kemal Özdemir-Ömer Öner (genç erkek iki çifte), İrem Bulut-Ayşenur Yılmaz (genç kız iki tek / 2 gümüş)

Bronz madalya: Nisa Arıcı (genç kız tek çifte), Yunus Emre Bulut-Berat Güler (yıldız erkek iki çifte), Ayşe Ece Ertan-Sedef Özalp (genç kız iki tek / 2 bronz), İsmail Bekiroğlu-İnanç Şahin (büyük erkek iki tek)

Kaynak: AA / Spor

İlhami İşseven Zagreb Gümüş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title