Haberler

Kurban Pazarında Sınırsız Hizmet

Güncelleme:

Sultanbeyli Belediyesi, yine örnek bir kurban satış ve kesim alanı ile halka hizmet ediyor.

Sultanbeyli Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi oluşturduğu kurban satış alanında hem satıcılara hem de alıcılara sınırsız hizmet sunuyor.

Geçtiğimiz yıllarda başlayan uygulama halkın ve kurban alanına gelen herkesin beğenisini topluyor. Kurban alanında hem satış yapanlar için hem de kurban alacak vatandaşlar için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülerek dizayn edildi. İçerisinde internet kafeden kuaföre, mescidden irtibat bürolarına, duşa kabinlerden yemek ve çay salonuna varana kadar her şeyin mevcut olduğu alanda, vatandaşlar ve kurban satıcılarının ihtiyaçlarına cevap veriliyor. Birçok çadırın yer aldığı alanda, sağlıklı ve hijyenik hizmet sunulması amacıyla, veteriner hekim ve belediye zabıta ekipleri de denetimlerini yapıyor. İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü irtibat noktasının da bulunduğu alanda, güvenlik için polis noktası, vatandaşlar kurbanlarını rahatlıkla kesebilmeleri için kurban kesim ünitesinden bu bayramda yararlanma imkanına sahip olacaklar. Modern araçlarla donatılan kurban kesim ünitesi'nde kurbanlıklar rahatça kesilerek parçalara ayrılıyor. Sultanbeyli Belediyesi kurban alanında satış yapacak olan kurbanlık sahiplerine malzeme desteği de yapıyor. Bir çantada verilen malzemeler arasında eldiven, tulum çizme, ajanda, el feneri ve acil durumlarda kullanılmak üzere yara bandı bulunuyor.

Kurban Alanına Ücretsiz Servis

Sultanbeyli Belediyesi kurban alanına vatandaşların rahat ulaşım sağlayabilmesi için ücretsiz servis hizmeti veriyor. Kent meydanında bulunan zabıta karakolu önünden sabah 10'da başlayan servis akşam 17.00'a kadar her saat başında kalkıyor.

Kurban Satıcıları Alandan Memnun

Alanda kurban satışı yapan Yadigar Dumanlı, "Sultanbeyli kurban alanına 13 yıldır geliyorum. Toplamda 18 kurbanlığım bulunuyor. Şimdiye kadar birçoğunu sattım. Kurban alanı iyi oluşturulmuş ihtiyaçlarımızın hepsi göz önüne alınarak kurulmuş" dedi.

Bir diğer kurban satıcısı Mecit Balkıs'da kurban alırken vatandaşların dikkatli olmasını istiyor. Balkıs, "Kurbanın hasta olmaması gerekir. Hasta olup olmadığını tüylerine bakarak anlayabiliriz. Kurbanın dişleri tam olmalı ve gebe olmamalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

kurban bayramı sultanbeyli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title