Haberler

Kurban Bayramı'na Doğru

Karabük Valiliği tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla bazı tedbirler alındığı bildirildi.

Karabük Valiliği tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla bazı tedbirler alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla tedbirler alındığı belirtildi.

Polis sorumluluk alanı dışında kalan sahada gerekli önlemlerin İl Jandarma Komutanlığı tarafından alınacağı, bayram nedeniyle yoğunlaşacak olan ilçelere ve ilçeler arasındaki trafik akışı için ise ek rahatlatıcı önlemler alınacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan şehir içi ve şehirler arası trafiğini rahatlatacak otobüs terminali ve garda gerekli ek önlemler alınacaktır. Eğlence yerleri ve umuma açık yerler, çevreyi rahatsız etmemeleri için sürekli kontrol altında bulundurulacak, gerektiğinde uyarılarak saatinde kapanmaları sağlanacaktır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile belediye zabıtası gibi tüm kolluk kuvvetleri sıkı bir işbirliği ve koordinasyon halinde olacak, kaçak hayvan hareketlerine karşı düzenlenen yol kontrol ve denetimlerin sayısı artırılacaktır. İl ve ilçeler arası sevki talep edilen fakat kümelenerek tanımlanmamış, veri tabanına kaydedilmemiş ve yanlarında pasaportları bulunmayan kurbanlık sığır cinsi hayvanların sevklerine izin verilmeyecektir. Hayvanların nakil vasıtalarına aşırı yüklenmelerine, nakliye sırasında yaralanma veya gereksiz yere acı ve ıstırap çekmelerine neden olabilecek nakil vasıtaları ile sevklerine izin verilmeyecektir."

Ayrıca, hastanelerde nöbetçi doktor, yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulundurulacağı, nöbetçi eczanelerin açık bulundurulmalarının sağlanacağı, yeteri kadar ambulans ile diğer tedbirlerin İl Sağlık Müdürlüğünce bir plan dahilinde hazırlanacağı belirtilen açıklamada, "Belediye otobüsleri geç vakitlere kadar ulaşımı sağlayacak. Kurbanlık hayvan alım ve satım yerleri resmi veteriner hekimleri, belediye veteriner hekimleri ve belediye zabıta ekiplerince işbirliği ve koordinasyon sağlanarak etkin ve sürekli olarak denetlenecek ve kontrol edilecektir. Vatandaşlarımız, kurbanlık hayvanlarını köylerde ve önceden belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kesebilirler. Ancak, cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurbanlık hayvan kesimleri yasaktır. Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım Karabük İşletme Müdürlüğü tarafından şehre kesintisiz ve yeterli güçte elektrik verilmesi için gereken önlemler alınacaktır. Haberleşme hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için tedbirler alınacaktır." denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Karabük Valiliği Kurban Bayramı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title