Haberler

Kurbağalıdere, Marmara?ya Zehir Saçıyor.

Kurbağalıdere, Marmara'ya zehir saçıyor.

Kurbağalıdere, Marmara'ya zehir saçıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıldır ıslah çalışması süren Kurbağalıdere'den Marmara denizine akan kanalizasyon suları, özellikle Kadıköy sahillerinde zehir saçıyor. Örneklerden elde edilen tahlil sonuçları ise ürkütücü olduğu kadar riskli ve tehlikeli boyutlarda!

Havaların ısınmasıyla birlikte Kadıköy Belediyesi tarafından 7 ayrı yerden alınan örneklerle yaptırılan tahlil sonuçlarına göre, koli basili oranı olması gereken seviyenin oldukça üzerinde seyretmesinden dolayı, Kadıköy sahilleri ve Marmara denizi son yılların en büyük kirliliğini yaşıyor.

Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak yaptırılan tahlil sonuçlarına göre özellikle 7 bölgeden denize girmek son derece riskli ve tehlikeli. Sınır değeri azami 200 olması gereken E.Coli sayımı; Moda Deniz Kulübünde 410, Fenerbahçe Burnunda 390, Kalamış Marina'da 6.500, Yoğurtçu Parkı bitiminde ise 6.900. Tahlillerde ayrıca denizde hiç olmaması gereken ve bağırsak Enfeksiyonlarına neden olan (Fekal Streptokok) bakteri gurubu ise tehlikenin başka bir yönü.

(Streptokok): Gram-Pozitif, yuvarlak şekilli, fakültatif anaerop, katalaz, negatif, sporsuz ve hareketsiz bakterilerdir. Sabit bir çizgi üzerinde çoğaldıkları için ikli ya da zincir şeklinde görülürler. Bazı türleri karbondioksitli ortamlarda üreyebilirler. Tüm vücutta flora bakterisi olarak bulunup, deride en çok bulunan bakterilerdendir. Büyük çoğunluğu insan patojenidir ve hastalık etkenidir. İnsan ve hayvanlarda çeşitli lokal ve yayılmış enfeksiyonlara neden olurlar. Bazı streptokoklar ise normal hayvanların üst solunum yollarında ve bağırsak kanalında bulunur ve hayvanlarda direncin belirgin ölçüde kırılması halinde patojen hale geçerler.

Kangren haline gelen Kurbağalıdere? deki ıslah çalışmalarının yavaşlığı nedeniyle yoğun kokunun yanı sıra sivrisinek ve sel baskınları ile baş etmeye çalışan Kadıköy Halkı, geçen yaz olduğu gibi bu yazda koli basili tehlikesi ile karşı karşıya kalmaları nedeniyle ? Sağlığımızla kimsenin oynamaya hakkı yok, yeter artık 'diyorlar.

Yapılan tahlil sonuçlarını yorumlayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, ' Vatandaşlarımızı denize girmemeleri konusunda geçen yıl da uyarmıştık. Bu sene de değişen bir şey yok. Aldığımız sonuçlara göre denize girmek oldukça riskli. Kesinlik dere ıslah çalışmalarının hızlandırılması, hatta 24 saat çalışılması gerekiyor. Bu zamana kadar Kurbağalıdere'de yeterince hızlı çalışılsaydı ıslah şimdiye kadar bitmiş olurdu. Halk tehlike altında! Dolayısıyla insanların sağlığını riske atmaya kimsenin hakkı yok.'

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Belediyesi Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title