Haberler

Kumpas" Soruşturmaları

"Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasıyla ilgili, "soruşturma aşamasındayken hukuksuzluklar yapıldığı ve sanıklara kumpas kurulduğu" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, "Kafes Eylem Planı"nda yer alan ve davanın sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş'a ait olduğu öne sürülen imzaların "tıpkı basım" olduğu tespit edildi.

" Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasıyla ilgili, "soruşturma aşamasındayken hukuksuzluklar yapıldığı ve sanıklara kumpas kurulduğu" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, "Kafes Eylem Planı"nda yer alan ve davanın sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş'a ait olduğu öne sürülen imzaların "tıpkı basım" olduğu tespit edildi.

Dönemin özel yetkili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılmasıyla Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan 86 sanıklı " Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasıyla ilgili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, "soruşturma aşamasındayken hukuksuzluklar yapıldığı ve sanıklara kumpas kurulduğu" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, "Kafes Eylem Planı"nda yer alan ve emekli Binbaşı Levent Bektaş'a ait olduğu belirtilen imzanın gerçek olup olmadığına ilişkin istenen bilirkişi raporu savcılığa ulaştı.

Bilirkişi Prof. Dr. Salih Cengiz tarafından hazırlanan raporda, 3 nolu DVD içinde kayıtlı "Kafes Eylem Planı"nın ekleri olan "Ek-A Görev Bölümü" ve "Ek-B Psikolojik Harekat Kampanya Kontrol Formu" isimli dokümanların altında yer alan ve Bektaş'a ait olduğu iddia edilen imzalar üzerinde inceleme yapıldığı kaydedildi.

Bektaş'a ait olduğu iddia edilen imzalara tablolar şeklinde yer verilen raporda, Bektaş'ın imzalarının "tıpkı basım" olduğu kanaatine varıldığı belirtildi.

Soruşturmanın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarınca, dönemin özel yetkili savcılıkları tarafından yürütülen Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy'de bulunan mühimmat soruşturmalarında "hukuksuzluklar yapıldığı ve davalara dönüşen bu soruşturmalarda şüphelilere kumpas kurulduğu" iddialarına yönelik ayrı ayrı soruşturmalar yürütülüyor.

"Poyrazköy kumpas" soruşturmasında, daha önce 2009 yılında gözaltına alınıp tutuklanan, itirazla serbest bırakılmasının ardından hakkında yeniden yakalama emri çıkarılması üzerine Beylerbeyi'ndeki lojmanda beylik silahıyla intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ailesi ile hala yargılaması devam eden bazı sanıklar da "mağdur" ve "müşteki" olarak ifade vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Levent Bektaş Poyrazköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title