Haberler

Kumluca'da Dolu Sera ve Portakal Bahçelerini Vurdu

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde dün etkili olan dolu yağışı, sera ve portakal bahçelerinde zarara neden oldu.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde dün etkili olan dolu yağışı, sera ve portakal bahçelerinde zarara neden oldu.

Önceki gün şiddetli yağış ve fırtınadan olumsuz etkilenen Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'ndeki sera ve portakal bahçeleri, dün de dolu yağışına maruz kaldı. Saat 21.30 sıralarında şiddetli yağış ve fırtınayla birlikte gelen dolu, Orta ve Çanakçı bölgelerindeki seralarda ve portakal bahçelerinde zarara neden oldu. Bölge halkı geceyi ayakta geçirirken, oluşan zararın hasar tespitinden sonra belirleneceği belirtildi.

'PLASTİK SERALARIMIZI DELDİ'

Aniden bastıran dolu yağışının seraların plastik örtülerini deldiğini söyleyen üretici Fevzi Karaçoban, "Aniden gök gürlemeye başladı. Ardından fırtına esti. Sağanak yağmur başladı, sonra doluya dönüştü. Plastik seralarımızı deldi. Portakallarımıza zarar verdi. Portakal meyvelerimiz hasat etmeden telef oldu. Sera örtülerimizi değiştirmek zorundayız. Bu da ikinci bir masraf. Yağmur ve fırtınanın ardından şimdi de dolu bize çok zarar verdi" dedi.

YAĞIŞ VE FIRTINANIN BİLANÇOSU

Diğer yandan, Kumluca'da önceki gün yaşanan şiddetli yağış ve fırtınanın oluşturduğu zarar da ortaya çıktı. İlçe Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Mavikent Mahallesi'nde ilk belirlemelere göre 18 çiftçiye ait 64 dekar sera alanının tamamen zarar gördüğünü tespit ettiklerini söyledi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Aydın da hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirtti. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mavikent Çanakçı Antalya Kumluca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title