Haberler

Kümeste Büyüttükleri Keklikleri Doğaya Salıyorlar

Güncelleme:

Muş'un merkez Cevizlidere Köyü sakinleri, doğada buldukları yavru keklikleri kümeslerde besleyip büyüttükten sonra, yeniden doğaya bırakıyor.

Muş'a 38 kilometre uzaklıktaki Cevizlidere köylüleri doğada buldukları yavru keklikleri kümeste besliyor. Avcılardan korumak için evlerine getirdikleri keklikleri büyüten köylüler, daha sonra doğaya bırakıyor. Kekliklerin ormandaki ağaçları tırtıllardan koruduğunu belirten köylülerden Adem Yıldız, 40'a yakın keklik beslediğini söyledi. Köylerinin ormanlık alanda olduğu için çok sayıda keklik bulunduğunu belirten Yıldız,

ancak bilinçsiz avlanma yüzünden keklik varlığının tükenme noktasına geldiğini kaydetti. Cevizlidere Köyü Muhtarı Mehmet Şahin Yeprem de, "Köyümüz orman köyü. Kekliksayısı azalmaya başlayınca, 5 yıl önce kekliklerin korunması için bir karar aldık. Her evde keklik yetiştirerek doğaya bırakmaya başladık. Avcıların ormana girmesine müsaade etmedik. Bu 5 yılda ormanlarımız yeniden kekliklerle doldu" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adem Yıldız Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title