Haberler

Kumbağ'da vidanjör tarih oluyor

Güncelleme:

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından Kumbağ Mahallesi'nde gerçekleştirilen Kumbağ Mahallesi Kanalizasyon ve Kısmi Yağmur Suyu İnşaatı Temel Atma Töreni'ne katıldı


Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün başlattığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa'nın temelini attığı Kumbağ Mahallesi Kanalizasyon ve Kısmi Yağmur Suyu İnşaatı ile Barbaros'un ardından Kumbağ Mahallesi'nde de vidanjör tarih oluyor.

Kumbağ Limanı girişinde gerçekleştirilen törene Başkan Eşkinat'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Telat Akköse, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri ve Kumbağ Mahallesi sakinleri katıldı.

TESKİ GENEL MÜDÜRÜ ŞAFAK BAŞA PROJENİN DETAYLARINI PAYLAŞTI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa yaparken Başa proje ile ilgili teknik bilgileri paylaşarak destek veren herkese teşekkür etti.

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa'nın ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat kürsüye davet edildi.
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI EKREM EŞKİNAT: "BİBLO GİBİ OLAN O ŞİRİN KUMBAĞ BALIKÇI KÖYÜ İMAR HATALARI YÜZÜNDEN MAHVOLDU"
Kumbağ'ın önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Başkan Eşkinat; "Kumbağ bizim için çok önemli bir yer. Benim çocukluğum burada geçti. Eskiden Trakya'nın en özel yerlerinden biri olan Kumbağ zaman geçtikçe niteliğini kaybetmeye başladı. Süreç maalesef bizim istemediğimiz şekilde gelişti. Biblo gibi olan o şirin Kumbağ balıkçı köyü imar hataları yüzünden mahvoldu." dedi.
"ALTYAPI SORUNU KALMAMIŞ, MAVİ BAYRAKLI DENİZE SAHİP BİR KUMBAĞ'A KAVUŞMAMIZA ÇOK AZ KALDI"
Eşkinat çözüm reçetesinin de hazır olduğunun altını çizerken; "Biz Kumbağ'ın sıkıntılarını ve çözümlerini biliyoruz. Burayı Trakya'nın tekrar göz bebeği yapacağız demiştik. Biz buraya kamyon kasası ile gelip çöplerini bırakanlar yerine sizlere para bırakacak kaliteli turistlerin gelmesi için dönüşümler yapıyoruz. Altyapı sorunu kalmamış, mavi bayraklı denize sahip bir Kumbağ'a kavuşmamıza çok az kaldı." ifadelerini kullandı.
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR ALBAYRAK: "ARTIK KUMBAĞ VİDANJÖR KULLANMAYACAK. VİDANJÖRLER TARİHTE KALDI"
Temel atma töreni öncesi son olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak açıklamalarda bulundu. Albayrak; "Önce böyle bir yerde yaşayan vatandaşların 3 temel ihtiyacını çözmek zorundayız. Altyapı, doğalgaz ve su ihtiyacı. Geçen sene balık sezonunun açılışında vermiş olduğumuz sözler vardı. Bugün verdiğimiz o sözleri tutmanın sevincini yaşıyoruz. Bugün de Kumbağ Mahallesi kanalizasyon ve kısmi yağmur suyu inşaatının temelini atıyoruz. Artık Kumbağ vidanjör kullanmayacak. Vidanjörler tarihte kaldı. Bu sene kasım ayında Naip barajını da teslim alacağız ve en güzel arıtmayı yaparak Kumbağ, Barbaros ve Altınova'nın büyük bir kısmına götüreceğiz. Ama daha önemlisi Kumbağ ve Barbaros'ta başlattığımız alt yapı çalışmaları bittiği anda doğalgaz sıkıntısını da ortadan kaldıracağız. Hedefimiz belli. Barbaros, Kumbağ'ın ortak kanalizasyonunu biyolojik arıtma yaparak her şey tertemiz pırıl pırıl olacak. Tekirdağ için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından dualar eşliğinde temel atma töreni gerçekleşti.
Öte yandan yapılacak çalışmanın detayları şu şekilde açıklandı:
Sözleşme bedeli: 6 milyon 331 bin 98 TL +KDV
Süresi: 540 gün
Yapılacaklar: 29 bin metre (29 km) yeni kanalizasyon hattı imalatı - 3229 metre terfi hattı imalatı - 5 bin metre (5 km) yağmur suyu hattı - 3 adet terfi merkezi - Toplam 37 kilometrelik altyapı çalışması

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Tekirdağ Kumbağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title