Haberler

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Günay'dan Çarpık Yapılaşma Yorumu

kent merkezindeki yanlış yapılaşmanın dönüşümünün daha zor olduğunu belirterek, "İzmir'i ve Türkiye'yi görgüsüz zenginleşme bozdu" dedi.

Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay,

kent merkezindeki yanlış yapılaşmanın dönüşümünün daha zor olduğunu belirterek, "İzmir'i ve Türkiye'yi görgüsüz zenginleşme bozdu" dedi.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Günay, Kestelli ve İTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz tarafından karşılandı. İzmir'de çok sayıda metruk bina olduğunu ancak değerlendirilemediğini söyleyen Günay, "İzmir'de terk edilmiş birçok kamu binası bulunuyor. Havagazı Fabrikası'nın yanındaki de bunlardan biri. Bir ara olumsuz görüş verilmişti ancak ben konuyu takip ederim" dedi.

Günay, İzmir'in gözbebeği Kordon'un yüksek katlı binalar yoluyla tahribatının savaş sonrası değil kültürsüz zenginleşme döneminde gerçekleştiğini söyledi. "İzmir imbat rüzgarıyla bilinirdi. Ancak şu anda şehrin içinde bir duvar var" diyen Ertuğrul Günay, "Kordon'un tahribatı savaş sonrası değil, Türkiye'nin görgüsüz kültürsüz zenginleşme döneminde oldu. Üretilen yeni arsalara olmayacak şekilde devasa binalar yapıldı. İzmir imbat rüzgarıyla bilinirdi. Şu anda şehrin içinde bir duvar var. Benim doğduğum şehir Ordu. İzmir'in küçük bir örneği. Şehrin tam orta yerine bir belediye binası, yanında SGK. Bu benim kaderim yani dedim. Şimdi belediye yıktı orayı yeniden bina yapmak istiyor. İzmir'deki çarpık yapılaşma ülkenin her yerinde var. Gecekonduları dönüştürmek çok kolay. Asıl yanlış yapılaşmayı düzeltmek zor. Sahildeki devasa binalar -ucube terimini kullanmayayım- onları ne yapacaksınız? Türkiye'yi görgüsüz zenginleşme bozdu" diye konuştu.

Günay, İzmir'in hızla bozulduğunu, buna çok üzüldüğünü ve kent merkezinde çok sayıda metruk bina olduğunu kaydederek, "Çok güzel olur. İzmir zaten tarihte böyle yönleriyle bilinen bir şehirdi. Sonra hızla bozuldu. Vahim. İzmir'de üzüldüğüm TARİŞ, TEDAŞ, Sümerbank'ın terk ettiği nice alanlar var. Bunları siz talep ediyorsunuz engel çıkıyor, biz talep ediyoruz engel çıkıyor. Bunlar şehir merkezinde. İzmir kadar arazinin olduğu bir yerde inanılmaz metruk bina var. Kent merkezindeki binaların dönüşümü daha zor" dedi.

Ziyarette AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İTB Başkanı Işınsu Kestelli, İTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz, İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz ve İTB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak da hazır bulundu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ertuğrul Günay Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title