Haberler

Kültür ve Turizm Bakanık Ertuğrul Günay, Ahlat'ta

Ağrı Dağı Festivali'ne katılmak üzere Ağrı'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bitlis'in Ahlat İlçesi'ne yaklaşık 1.5 süren gezi düzenledi.

Ağrı Dağı Festivali'ne katılmak üzere Ağrı'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bitlis'in Ahlat İlçesi'ne yaklaşık 1.5 süren gezi düzenledi.

Ağrı'dan helikopterle Ahlat'a gelen Bakan Ertuğrul Günay'ı Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz karşıladı. Ahlat Selçuklu mezarlığı, müze ile karşılama merkezinde incelemelerde bulunan Bakan Günay'a, müzede çalışma yapan firma yetkilileri tarafından Malatya kaysısı, MHP'li Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban tarafından da ilçede üretilen vazo, tabak ve baston hediye edildi. Vazoyu inceleyen Bakan Günay özellikleri hakkında bilgi alırken, vazoların müzelerideki satış mağazalarında satılması için talimat verdi.

Bakan Günay, daha sonra Selçuklu Mezarlığı'nda yürütelen kazı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Kazıyı yürüten Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Recep Karahan'dan bilgi alan Bakan Günay yapılan çalışmalarla ilgili olarak da gazetecilere açıklama yaptı. Bakan Günay, Ahlat'ın Türkiye'nin çok özel yerlerinden biri olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Ahlat, Cumhurbaşkanımızın manevi himayesine alması ve Başbakanımızın da özel önem verdiği bir yerdir. Burada sadece Selçuklu Mezarlığı değil, Selçuklu eserleri daha önem kazanmıştır. Selçuklu Mezarlığı dünyanın en büyük müslüman mezarlığıdır. Aradan 800 yıl geçmesine rağmen çok önemli bir kısmı ayakta durmaktadır. Burada uzun yıllardan bu yana bir kazı çalışması sürdürülmekteydi. Ama ne yazık ki geçmiş yıllardaki çalışmalar çok da verimli olmamıştır. Geçen yıl sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ziyaretlerinden sonra Cumhurbaşkanımız manevi himayelerine aldı. Başbakanımız da çevre duvarlarını ve iyileştirme çalışmalarına destek vermeye başladı. Buraya farklı hocalarımızı gönderdik. Taşların üzerindeki oymaları ve rehabilitasyonları ile ilgili çalışmalar yapmaya başladılar. O tarihlerde bölge ile ilgili olarak bizim de projelerimiz vardı. Ahlat Selçuklu Mezarlığının iyileştirilmesi için çok ciddi biçimde kaynak ayırıyoruz. Kazı ekibimiz Ekim ayı gelmesine rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca karşılama merkezimizi yapıyoruz. Burayı da gelecek yıl bu tarihlerde bitirmeyi hedefliyoruz."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bölgenin çok ciddi kültür varlıklarına sahip olduğunu bunun da iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Günay, "Bölgeyi kültür ve turizm merkezi haline getireceğiz. Ben Vangölü Havzasını turizm potansiyeline inanıyorum. Biz bakanlık olarak Başbakanlığa bölgenin turizm eserlerinin korunup geliştirilmesi için bir kararname gönderdik. Bölgeyi kültür ve turizm açısından iyi bir yere getirmeye çalışıyoruz. Bizim için Vangölü havzası özel yerlerden biridir" diye konuştu.

Bakan Günay ve beraberindekiler kazı evinde bir süre sohbet ettikten sonra helikopterle Ağrı'ya gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title