Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı KKTC'de

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyet KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nun davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyet KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nun davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) geldi. Bakan Avcı, yaptığı görüşmelerin ardından iki ülke arasında Turizm İşbirliği Eylem Planı anlaşmasını imzaladı.

Bakan Avcı KKTC'de ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü. Akıncı, Avcı görüşmesi basına kapalı gerçekleşirken herhangi bir açıklama yapılmadı. Bakan Nabi Avcı daha sonra KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ve KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Bakan Avcı görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, teamül gereği Türkiye'de yeni atanan bakanların ilk resmi ziyaretlerini KKTC'ye gerçekleştirdiklerini kaydetti. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'yla daha önce Türkiye'de bazı görüşmeleri olduğunu ve bir ortak eylem planı hazırladıklarını belirten Bakan Avcı, hem bu planı bugün imzalayacaklarını hem de kültür ve turizm alanında daha fazla ne yapabileceklerini konuşmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini anlattı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, Avcı'ya görevinde başarılar diledi ve turizm ve kültür alanındaki işbirliğinin önemli olduğunu söyledi. KKTC'nin müzeler bakımından fakir bir ülke olduğunu da ifade eden Siber, müzelere önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Bakan Nabi Avcı daha sonra KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile bir araya geldi.  Ülkeler arasında gerek kültür, gerek turizm alanında işbirliğini daha ileri noktalara taşıma adına çalışmalar yapacaklarını söyleyen Avcı, turizm alanında önceden planlanmış ortak eylem planını, son gelişmeler çerçevesinde güncelleyerek,

imzalayacaklarını anlattı. Avcı, bugünkü ziyaretin sadece nezaket amaçlı olmayıp, aynı zamanda çalışma ziyareti olduğunu vurgulayarak, kendisiyle görüşen tüm devlet yetkililerine teşekkür etti.

KKTC Başbakan Hüseyin Özgürgün ise, Nabi Avcı'yı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Turizm Bakanlığı ile birlikte çok önemli çalışmalar yapılabilecek bir dönemde olduklarını söyledi.

KKTC VE TÜRKİYE ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Bakan Avcı daha sonra KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Faik Ataoğlu ile biraya gelerek Türkiye ve KKTC arasında Turizm İşbirliği Eylem Planı anlaşmasını imzaladı. İmzalanan eylem planıyla, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı arasında turizmin geliştirilmesi hususunda planlama, tanıtma, teknik destek ve eğitim hususunda işbirliğinin ileriye götürülmesini öngörüyor. Eylem planı çerçevesinde, Türkiye'de 10 ilde ve Almanya ile İngiltere'de tanıtım etkinlikleri öngörülüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı temaslarının ardından KKTC'den ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Özgürgün Sibel Siber Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title