Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Eskişehir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de, Odunpazarı Toplum ve Aile Danışma Merkezini ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de, Odunpazarı Toplum ve Aile Danışma Merkezini ziyaret etti.

71 Evler Mahallesi'nde bulunan merkezi ziyaretinde konuşma yapan Avcı, burada gerçekleştirilen işleri gördüğünde duygulandığını belirterek, AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'a merkezle ilgili çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Avcı, kadınları, merkezde yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şey bir fikirle başlıyor. Sonra o bereketleniyor, çiçekleniyor işte böyle güzel eserler ortaya çıkıyor. Onun için Emine Hanım başta olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizin güler yüzünüzle, yaptığınız başarılı işleri görmekten mutluluk duydum. Yapılan işler, elinizin, emeğinizin bereketlenmesine vesile olsun. Yapılan ürünlerin, tanıtmanın ve pazarlamanın yeni yollarını beraber oluşturalım. Böylece aynı zamanda küçük de olsa aile ekonomisine katkıda bulunulacak düzeni birlikte kurmuş olalım inşallah."

Günay da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteği ve himayesinde kent merkezinde 4 Toplum ve Aile Destek Merkezinin (TADEM) kurulduğunu söyledi.

Kadının is¸ hayatında yer almasının bireysel ve toplumsal kalkınma açısından ulusal politikaların yanı sıra yerel dinamiklerin de hayata geçirilmesinde önemli olduğunu ifade eden Günay, "TADEM'lerde eğitim seviyesi ve yaşadıkları sosyal çevrenin yapısına bağlı olarak dezavantajlı konumda bulunan kadınların bireysel ve sosyal gelişimleri ile el becerileri ve iş bilgileri geliştirilerek ekonomik değere dönüştürmelerine yardımcı olunmaktadır. 12 meslek kursu ve 11 el sanatı beceri kazandırma kurslarıyla 2 bin kadına eğitim verilmesi hedeflenmektedir."

Bakan Avcı ve Günay ile beraberindeki AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ve Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, merkezde bulunan sınıfları ziyaret etti, kursiyerlerle sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Emine Nur Günay Odunpazarı Eskişehir Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title