Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, yazar ve senarist Vedat Türkali'nin vefatına ilişkin, "Bütün sevenlerine, ailesine, dostlarına başsağlığı diliyorum.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, yazar ve senarist Vedat Türkali'nin vefatına ilişkin, "Bütün sevenlerine, ailesine, dostlarına başsağlığı diliyorum. Özellikle senaryolarıyla da Türk sinemasına da çok ciddi katkıları oldu. Yeşilçam'ı 'Yeşilçam' yapan senaristlerden birisiydi, bu bakımdan Vedat Türkali hem Türk sinemasının hem Türk edebiyatının bir kaybı." dedi.

Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden yazar ve senarist Vedat Türkali'nin, gerek romanları gerek senaryolarıyla özellikle bir dönemi anlamak isteyenler için çok önemli bir külliyat oluşturduğunu belirtti.

Türkali'nin vefatını, "Türk edebiyatı açısından bir kayıp" olarak değerlendiren Avcı, "Özellikle Türkiye'de komünist hareketin evveliyatını, geçmişini, serencamını öğrenmek isteyenler, hem genel olarak Türkiye'deki sol veya komünist hareketin hem de özel olarak Türkiye Komünist Partisi'nin içinde olup bitenleri bir sanatçı gözüyle anlattığı romanları itibarıyla bir döneme gerçekten ışık tutuyor. Bütün sevenlerine, ailesine, dostlarına başsağlığı diliyorum. Özellikle senaryolarıyla da Türk sinemasına da çok ciddi katkıları oldu. Yeşilçam'ı 'Yeşilçam' yapan senaristlerden birisiydi, bu bakımdan Vedat Türkali hem Türk sinemasının hem Türk edebiyatının bir kaybı." ifadesini kullandı.

- Anıtkabir'deki tören

Anıtkabir'deki 30 Ağustos törenlerine askerlerin yanı sıra vatandaşların da katılmasına ilişkin Avcı, Anıtkabir'de güzel bir manzara yaşandığını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, şunları kaydetti:

"Genellikle 30 Ağustos Zafer Bayramları, bizde sadece askerlerin bayramı gibi kutlanagelmişti, öyle de algılanıyordu. İlk defa bu 30 Ağustos'ta, yanlış bilmiyorsam Anıtkabir'de ve bütün başka kutlama alanlarında da zannediyorum aynı manzaralar görülüyordur. Ordu, asker, sivil vatandaş, devlet, millet birlikteliği böyle zamanlarda böyle tablolarla daha anlamlı görünümlere kavuşuyor. Bugün de burada bunun güzel bir örneğini yaşadık. Zannediyorum, askerimiz de bu bayramın milletle kutlandığı zaman daha güzel geçtiğini bu vesileyle görmüş oldular."

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Türkali Anıtkabir Nabi Avcı Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title