Haberler

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, Iran'da - Tahran

- Toplantıya katılanlar Temsilcilerin soruları Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın konuşması Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'in konuşması Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Türkiye'ye turist götüren İranlı tur operatörlerinin sorunlarını...

- Toplantıya katılanlar

Temsilcilerin soruları

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın konuşması

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'in konuşması Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, " Türkiye'ye turist götüren İranlı tur operatörlerinin sorunlarını çözmeye kararlıyız." dedi.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından başkent Tahran'daki İran Devlet Televizyonu Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve İran'ın önde gelen turizm şirketlerinden temsilcilerin katıldığı toplantıda, İran'dan Türkiye'ye daha fazla turist gelmesinin önündeki engeller ve çözüm yolları değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, Türk hükümetinin iki ülke ilişkilerini geliştirme konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin sadece devlet düzeyinde değil özel sektörde de güçlenmesini istediklerini belirten Yayman, şirket temsilcilerine hitaben, "Buraya turizm alanında yaşadığınız sorunları bizzat sizden dinlemeye geldik. Çözüm yollarını bulmak için buradayız. Türkiye'ye turist götüren İranlı tur operatörlerinin sorunlarını çözmeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ise ek charter seferleriyle ilgili sorunların çözümü için Türk yetkililerin elinden geleni yaptığını belirtti.

Yapılan eleştirileri değerli ve olumlu bulduğunu belirten Tekin, "Dile getirilen sorunların farkındayız. Çözülmesi için çok çaba gösteriyoruz. Bazı konular devlet düzeyinde çözülüyor. Devletimiz sorunların çözülmesi için kararlıdır. Fakat İranlı makamlardan bu toplantı için bile zor izin aldığımızı belirtmek isterim." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Yayman Türkiye Tahran İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title