Haberler

Kula'da Esnaf da Vatandaş da Mutlu

Güncelleme:

Kula'nın Kurtuluşu renkli görüntülere sahne oldu. Kulalılar, son dönemde yaşanan üzüntülü olaylardan sonra kentte kurulan panayırda gönüllerince eğlendiler ve alışveriş yaptılar.

4 Eylül Kula'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla Kula'da panayır kuruldu. Kula Belediyesi tarafından kent meydanında organize edilen lunapark ile birlikte Şehitler ve Tabduk Emre Caddesi üzerinde kurulan alışveriş alanı vatandaşlardan ve Kula esnafından tam not aldı. Panayırın son günlerine gelirken binlerce vatandaşın stantları gezmesi ve alışveriş yapması hem yerli esnafı, hem de vatandaşı memnun etti. Panayırda tüm stantlarda indirim olması bu sene satışları arttırdı ve kent ekonomisini de güçlendirdi. Panayırda yaptıkları alışveriş ile uygun fiyata kaliteli ürünler aldıklarını belirten vatandaşlar, kurtuluş etkinlikleri dolayısıyla Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a teşekkür etti.

Esnaf da Vatandaş da Memnun

Kulalı esnaflardan Fatih Otlu, panayırdan memnun olduklarını belirterek, "Bizim panayırda üçüncü senemiz. Kula Belediyesinin yaptığı bu hizmetten dolayı gayet memnunuz. İşler, şükürler olsun iyi gidiyor. Ülkemizin içinde bulunduğu bu buhrandan sonra panayırda eğlenceli bir ortam olduğu için insanlar mutlu ve huzurlu. Panayırda ucuzluk olduğundan dolayı, halkın ucuz mal alabilmesi için panayırlara ihtiyaç var. Bu ihtiyacı karşılayabilmek için aslında Kulalı için panayırın faydalı olduğunu düşünüyorum. Biz de zaman zaman panayır için başka bölgelere gidiyoruz ve o gittiğimiz yerlerde insanların tamamı bizi, iyi niyetle ve güzellikle karşılıyor. Çünkü o ilçelere güzellik ve değer katıyoruz. Hiç kimse bize karşı bunlar neden geldi diye şikayette bulunmuyor. Dahası bizden memnun oluyorlar. Kula'nın halkı da böyle yapması ve düşünmesi lazım. Sonuçta biz de Kulalıyız. Biz de başka yere gidiyoruz, onlar da bize geliyor. Buradaki yerli halkın çoğu zaten pazarcı, hem dükkanı var hem de pazarlara gidiyor. Buradaki esnafta dışarıya gidiyor ve farklı bir şey yapmıyor. O gelen insanlar yemek ihtiyaçlarını, kalacak yer ihtiyaçlarını da buradan karşılıyor. Buda bu ilçe için ekstra katkı yani bunu göz önüne almaları lazım, sadece sattıkları ürün bazında değil" diye konuştu.

Turan Otlu ise "Kula Belediyemizin hizmetlerinden dolayı memnunuz. Panayırı iyi ki yaptı ve halkımıza coşku verdi. Böyle bir organizasyondan yaptığı için önce Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a ve personeline teşekkür ederim. Aynı hizmetin daimi olması için Belediye Başkanımıza iletilmesini rica ediyorum. Buradaki organizasyondan, ben bir Kulalı olarak ne çarşı esnafı etkilenmiştir ne de buradakiler. Kula'ya canlılık verdi, Kula'da kaynaşma oldu. Toplum bir araya geldi ve o buhranlı, sıkıntılardan sonra coşku geldi. Biz, esnaf olarak memnun olmayan varsa bile halk gayet memnun. Halkta olsa esnafta olsa nereye gittiysek hep bize yardımcı oluyor. Dışarıdan gelenlere biz de yardımcı olmamız lazım. Onlar buraya gelmezse güzellik olmaz, kaynaşma olmaz. Burada sadece çarşı esnafı olduktan sonra ha Kula pazarı ha çarşı pazarı fark eden bir şey olmaz. O insanlar gelecek ki neşe katacak, ortam olacak. Bizim mesela burada Kulalılara ürün sattığımız kadar Demirci'den, Salihli'den, Alaşehir'den, Eşme'den, Selendi'den, Sarıgöl'den ve Soma'dan gelen insanlara ürün sattım. Eğer burada kaynaşma olmazsa, dışarıdan da kimse gelmez. Cimri olmamak lazım. Ben kimseye karşı değilim. Bu panayır açılırken Belediye hoparlörü anons yaptı, ihaleyi alan arkadaş tüm esnafı dolaştı buyurun dedi. Herkes elini cebine atmalı ve panayır alanına gelmeliydi. Şimdi benim merkezde dükkanım var. Herkes benim ayağıma gelsin düşüncesi silinmelidir. Toplum nerdeyse, insanlar orada olmalı. Ben 10 metre yere 750 TL ödedim, müthiş bir para değil. Dışarıda 5 Metre yere 1.500 TL para ödenirken burada çok fazla bir para değil. Yerli halkım da, esnafım da gelsin buraya açsın sergisini. Onlar da kazansın. Herkes ayağına beklemesin müşteriyi, halkın ayağına gitmiyorsan, hiç kimseden şikayetçi olmayacaksın. Şikayetçi olanlar kendinden bilmeli, benim üç mağazam olmasına rağmen 10 metrelik bir alan tuttum ve neden 20 metre tutmadığıma pişmanım. Allah bin bereket versin çok güzel iş oldu. Herkese tavsiye ederim" dedi.

Reha Erakman, Kula'da esnaflık yaptığını ifade ederek, "Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a teşekkür ederim. Gerçekten panayır kalabalıktı, iyiydi. Bazı esnaflarımız iş olmadığından mağdur olduklarını söylediler ama çoğunluğu memnun kaldı. Ben teşekkür ediyorum. Biz memnunuz" dedi.

Panayırda havlu sattığını belirten Akile Alagöz,"Festival güzeldi, esnaflardan da memnunuz. Herkes rızkını kazanıyor, herkesten Allah razı olsun. Eğer ekmek paramı kazanıyorsam benden bahtiyarı yoktur. Seneye herkesin burada stant açmasını bekliyorum" dedi.

Kula'da festival olayının kimseyi etkilemeyeceğini söyleyen Rıza Dündar, "Festival esnafla olur zaten, esnaf olmaza festival havası olmaz ve herkeste memnun. Yerli esnafın da şikayet edebileceğini sanmıyorum. Sonuçta herkes kendi nasibini alıyor" ifadelerini kullandı.

Festivalde umduğu satışlar olmasa da memnun olduklarını söyleyen Kulalı esnaf Şerif Sabuncuoğlu, "2016'da düzenlediğimiz Kula'nın festivalinde umduğumuz satışlar olmasa da memnunuz. Kula için değişiklikti. Moral düzgünlüğü oldu. Önümüzdeki yıllarda tüm Kulalı esnafların katılmasını isterim. Yani kendi esnaflarımızla ya da seçili esnaflarla yapsak daha iyi olabilir" dedi.

Kula'daki Etkinliklerden Halk da Esnaf da Memnun

Kula'nın Kurtuluşu dolayısıyla ilçede düzenlenen etkinliklerden ve kurulan panayırdan vatandaşın da esnafın da memnun olduğunu belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Vatandaşlarımızın teveccühleri ile geldiğimiz bu makamlarda esnafımıza, işçimize, memurumuza ve her kesimden vatandaşımıza hizmet üretmek için gece gündüz çalışıyoruz. Son zamanlarda zor günler geçirdik. İnsanımızın psikoloji bozuldu. Toplumdaki düşmanlık ve nefret arttı. Bizler, bu durumu iyileştirmek için önce çocuklarımız için 3 gün boyunca birbirinden güzel etkinlikler düzenledik. Kent meydanımıza lunapark kurduk. Vatandaşlarımızın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Şehitler ve Tabduk Emre Caddesi'nde ise hem Kulalı hem de dışarıdan esnafın katıldığı bir alışveriş alanı oluşturduk. Geç saatlere kadar caddelerimizde vatandaşlarımız alış veriş yapabiliyor. Burada vatandaşlarımız hem ucuza ürün aldı, hem de esnafımız oldukça fazla ürün satarak sürümden kazandı. Dışarıdan gelen esnafla birlikte çevre ilçelerden gelen vatandaşlar da yiyecek içecek satan esnafımızdan alışveriş yaparak kent ekonomimize destek oldu. Böylece herkes kazanıyor. Bu festivalin kaybedeni yok" dedi.

Başkan Tosun, 'Bin üyeden on tanesi gelse stantları kaldırırdım'

Başkan Tosun, Kula Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle Kulalıları birleştirdiğini ve toplumsal barışa katkı sağladığını sözlerine ekleyerek, "Ben halkın Başkanıyım. Halk; işçiden, memurdan, köylüden, çiftçiden, esnaflıktan gelen bireylerin oluşturduğu topluluktur. Panayırın kurulmasıyla birlikte esnaf, mallarını biraz daha ucuza satmak suretiyle sürümden kazanacaktır. Alışverişe gelen halkta ihtiyaçlarını ucuza almak suretiyle kazançlı çıkacaktır. İnsanlar bir şeye talip olacaksa kolaya değil zora talip olmalıdır. Sadece eleştiri değil yapıcı da olmak lazım. Madem esnafımızın yanındayız, o zaman süpermarketten değil esnafımızdan alışveriş yapmalıyız. Panayırın ihale olacağı onlarca kez Belediye hoparlöründen anons edildi. Stantların, 1-7 Eylül arası olacağı da belliydi. Üstelik yabancı esnaf 4 Eylül'den sonra toplanmaya başladı. Suni gündem oluşturmanın kimseye faydası olmaz. Biz, Kula esnafına stantların yüzde 25 indirimli olduğunu söyledik. Keşke gelip de istişarede bulunsaydı ve odamıza bağlı esnafımızın da ekonomik geliri artsaydı. Ayrıca bana gerek esnaf odalarından, gerekse diğer odalardan hiçbir şikayet gelmedi. Bin üyeden on tanesi gelip bana panayırın yanlış olduğunu söyleseydi o gün stantları toplatırdım. Biz, Kulalı esnafların da yanındayız. Halkımızın da yanındayız. Herkesin yanında olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title