Haberler

Küçükçekmeceli Okurlar, 1 Milyon Kitapla Rekora Koşuyor

Küçükçekmece Belediyesi tarafından okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen ‘Küçükçekmece Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ projesinin finali gerçekleştirildi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen 'Küçükçekmece Bir Milyon Kitaba Koşuyor' projesinin finali gerçekleştirildi.

Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen 'Küçükçekmece Bir Milyon Kitaba Koşuyor' projesinin finali İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın katılımıyla yapıldı.

İlçedeki 111 okuldan, 100 binin üzerinde öğrencinin katılım sağladığı,1 milyon 65 bin kitap okunarak, Mayıs ayının ikinci haftası itibariyle 317 okur-yazar buluşmasının gerçekleştirildiği projenin finali Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Törene, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında ilk, orta ve lise düzeyindeki her gruptan öğrenciler arasında yapılan değerlendirmeler sonucu dereceye girenler ödüllendirildi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muharrem Yıldız, kitap okumanın yararlarından söz ederek, "Çok okuyan çok bilir. Soru sorar, sorgular" dedi.

Muammer Yıldız, projenin Türkiye'nin demokratikleşmesinde, gelişmesinde en temel adımın okuma kültürünün yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

1 milyon kişinin iyi bir rakam olduğunu ifade eden Muammer Yıldız, okuma alışkanlığının 7'den 70'e herkesin kazanması gerektiğini belirtti.

"OKUYAN GENÇLİK, GELECEĞİMİZİN TEMİNATI"

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, insanların okuyarak kendilerini geliştireceğini ifade ederek, "Okumanın ve çok okumanın bilgi birikimi sağlamanın özellikle rekabet edebilecek gençlerin yetişmesini ufku açık, demokrasinin üstünlüğüne inanan, kendi kararlarını vermede edindiği bilgilerden yararlanan, araştıran, sorgulayan bir gençlik için okumak. Okuyan gençlik geleceğimizin teminatı" şeklinde konuştu.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ise, "Toplumda okumayı öne çıkarmak, bir medeniyet projesi geliştirebilmek adına başlatılmış bu projeye destek verirken, ilçemizdeki yaklaşık 200 bin öğrencinin hayata daha iyi hazırlanabilmesi için biz mutluyuz" dedi.

Projeye katılan öğrenciler ise kitap okumayı çok sevdiklerini belirterek, en çok macera kitaplarını beğendiklerini dile getirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü Muammer Yıldız İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title