Haberler

Küçükçekmece'deki Seyrekevler Seyran Camisi Açıldı

Küçükçekmece'de yapımı yaklaşık 2 yıl süren Seyrekevler Seyran Camisi'nin resmi açılışı yapıldı.

Küçükçekmece'de yapımı yaklaşık 2 yıl süren Seyrekevler Seyran Camisi'nin resmi açılışı yapıldı.

Yeşilova Mahallesi'ndeki caminin açılışı öncesinde, Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit düşen polisler ve hayatını kaybeden vatandaşlar için mevlit okutuldu.

Cuma namazı öncesindeki törende konuşan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, İslam alemine ve tüm dünyaya huzur temennisinde bulundu.

Yaran, caminin hayırlı hizmetlere vesile olmasını niyaz ederek, "Bu caminin ve diğer camilerin tüm faaliyetlerinin hizmetlerine öncülük eden, destek olan ve yardım edenlerden Rabbim razı olsun. Hayırlarını makbul eylesin." dedi.

Tevbe Suresi'nin "Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur." ayetini anımsatan Yaran, camilerin imarına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel, vatandaşların hayırseverliğine dikkati çekerek, sabah saatlerinde Suriye'ye kuru gıda yüklü çok sayıda tır gönderdiklerini anımsattı.

Temel, çok güzel bir camiyi ibadete açtıklarını dile getirerek, "Allah razı olsun. Rabbim bütün bu hayır işlerini kabul buyursun. Buraya emeği geçenlere, başta cemaatimize teşekkür ediyorum. Camiler yeryüzünde önemli yapılardır. Buralarda yer, soy, sop hiçbir şeye bakılmaz. Fakiriyle zenginiyle zencisiyle beyazıyla aynı safta ve hizada yüce Yaratıcıya imanlı duruşlarını sergilerler." diye konuştu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Kıblemiz ortak, cemimiz ortak, Rabbim bu ortaklıkta hissedar olan bütün kardeşlerime cennetini nasip etsin. Rabbim bizim bu camiyi güzelleştirdiğimiz gibi kendimizi ve ahlakımızı da güzelleştirmeyi bize nasip etsin." ifadesini kullandı.

Açılışta Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da kısa bir konuşma yaptı.

"Katliamları gerçekleştirenler, bütün insanlığı katletmiş gibi hesap verecek"

İstanbul Müftüsü Yaran, cumadan önce camide verdiği vaazda, Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Küçükçekmece Müftüsü Temel'in okuduğu hutbede ise şu ifadelere yer verildi:

"Peygamberimizin dünyayı teşriflerini idrak ettiğimiz Mevlit Kandili'nin arifesinde millet olarak menfur bir terör saldırısına maruz kaldık. İnsanlıktan yoksun cinayet şebekesinin düzenlediği bu melun saldırıda şehit olan kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbimiz, hepimize sabır ve metanet ihsan eylesin. Milletimizin başı sağolsun. Cinayetler ister İstanbul'da ister Halep'te ister Arakan'da işlensin... İstanbul'da 44 cana kıyanlar, 44 defa bütün insanlığı katlettiler. Halep'te her bir çocuğu katledenler, insanlığı defalarca katletti. Bu katliamları gerçekleştirenler, bütün insanlığı katletmiş gibi hesap verecek."

Cuma namazının ardından Küçükçekmece Belediyesi tarafından kurulan stantlarda vatandaşlara kavurma, pilav, ayran ve çay ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Rahmi Yaran Beşiktaş İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title