Haberler

Küçük Sude'yi Halası Yaşama Bağladı

Güncelleme:

Antalya'da, Wilson hastalığı nedeniyle karaciğeri iflas eden Sude Biçak, halası Ayşe Bıçak'ın bağışladığı karaciğer parçasıyla yeniden yaşama tutundu.

Antalya'da, Wilson hastalığı (bakır metabolizma hastalığı) nedeniyle karaciğeri iflas eden 8 yaşındaki Sude Biçak, 26 yaşındaki halası Ayşe Bıçak'ın bağışladığı karaciğer parçasıyla yeniden yaşama tutundu.

Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşayan ilköğretim 2'nci sınıf öğrencisi İrem Sude Biçak (8), karnındaki şişlik nedeniyle bir ay önce hastaneye kaldırıldı. Karaciğer yetmezliği belirlenen çocuk, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İlaç tedavisine başlanan İrem Sude, geçen hafta fenalaşıp yoğun bakıma alındı. Karaciğeri iflas ettiği belirlenen küçük kızın, acilen nakil olması gerektiği söylendi. Bunun üzerine kan grubu uyan oto tamircisi baba Hasan Biçak (33) karaciğerini vermek için gönüllü oldu. Ancak yapılan tetkiklerde babanın karaciğerinin nakil için uygun olmadığı ortaya çıktı.

DOKUZ AKRABA GÖNÜLLÜ OLDU

Bilincini kaybeden ve 24 saatte nakil olmazsa yaşamını yitireceği söylenen küçük kız için hayatta kalma savaşı başladı. Sağlık Bakanlığı'nın acil organ bekleme listesine alınan İrem Sude'ye kadavra çıkmayınca, ailesi Adana'da yaşayan akrabalarına haber verdi. İrem'in 9 akrabası aynı gün uçakla Antalya'ya geldi. Yapılan tahlillerde 26 yaşındaki hala Ayşe Biçak'ın karaciğerinin uyumlu olduğu belirlendi. Üç saat gibi sürede hazırlıkları tamamlanan hala-yeğen, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç.Dr. Ayhan Dinçkan tarafından ameliyata alındı. Haladan alınan karaciğer başarıyla İrem'e nakledildi.

KRİTİK 24 SAAT

Adana'da bir işyerinde muhasebe sorumlusu olarak çalışan Ayşe Biçak, "Yeğenim bir aydır hastanede tedavi görüyordu. 'Acil nakil olması gerekiyor' denilince Antalya'ya geldik. Benim karaciğerim uyumlu çıktığı için çok mutluyum. Bu arada en büyük desteği nişanlım Aydın Dündar verdi. Bana 'bütün organlarını bağışlayabilirsin, yeter ki İrem Sude kurtulsun' dedi. Eğer 24 saat içinde nakil gerçekleşmesiydi yeğenimin beyin ölümü gerçekleşecekti" diye konuştu.

Nakilden bir gün sonra değerleri normale dönen ve yoğun bakımdan çıkan İrem Sude ise, halasına kendisini kurtardığı için teşekkür etti.

"NAKİL OLMASA BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞİRDİ"

Küçük kızın sağlık durumu hakkında bilgi veren Doç.Dr. Ayhan Dinçkan da şunları söyledi: "İrem Sude, 'bakır metabolizma hastalığı' olarak bilinen Wilson hastasıydı. Bu hastalıkta bakır vücutta birikir ve karaciğere zarar verir. Nadiren akut karaciğer yetmezliğine neden olur. Hasta tedavi altındaydı. Aniden durumu fenalaştı, şuuru kapandı ve makineye bağlanmak üzereydi. Acil karaciğer nakli yapılması gerekiyordu. Nakil yapılmasaydı bir gün içerisinde beyin ölümü gerçekleşirdi. Nakilden bir gün sonra değerleri düzeldi ve yoğun bakımdan çıktı. Şimdi sağlığı gayet iyidir." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Ayşe Bıçak Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title