Haberler

Küçük Kıza Cinsel İstismara 8 Yıl 4 Ay Hapis Cezası

Manisa'nın Ahmetli İlçesi'nde 3 yıl önce, o zaman 6 yaşında olan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 69 yaşındaki P.Ö.A., 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Manisa'nın Ahmetli İlçesi'nde 3 yıl önce, o zaman 6 yaşında olan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 69 yaşındaki P.Ö.A., 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, P.Ö.A. hakkında 'Hürriyetten yoksun bırakma' davası açılmasına ve şeker hastası olması nedeniyle tutuklanma talebinin ise reddine karar verdi.

Bugün 9 yaşında olan İ.Ö. adlı kız çocuğu, 3 yıl önce Ahmetli'de anne ve anneannesiyle birlikte komşuları P.Ö.A.'nın evine gitti. İ.Ö.'nün 'dede' dediği P.Ö.A., iddiaya göre çocuğu yatak odasına götürüp, dudaklarından öpüp, göğsüne dokunarak cinsel tacizde bulundu. Evli olan P.Ö.A., tacizini bir başka ziyarette tekrarlayıp, iddiaya göre İ.Ö.'ye cinsel organını elletti. Bu olaydan bir süre sonra İ.Ö.'nün ailesi Antalya'nın Alanya İlçesi'ne taşındı. Alanya'da İ.Ö. yaşadıklarını annesine anlattı. Daha sonra Ahmetli'ye dönen çocuğun ailesi, komşuları P.Ö.A. ve eşi ile görüşmeyi kesti.

Ancak geçen 27 Mayıs 2014 tarihinde, P.Ö.A. okula gitmek üzere evlerinden çıkan İ.Ö.'ye, "Annenler neden bize gelmiyor? Benim seni öptüğümü annenlere söyledin mi" diyerek tacizini sürdürdü. İ.Ö.'nün bu yaşadığını da ağlayarak anlattığı ailesi, polise gidip P.Ö.A.'dan şikayetçi oldu. Polisin ifadesine başvurduğu P.Ö.A. hakkındaki iddiaları kabul etmeyip, İ.Ö.'yü torunu gibi sevdiğini ileri sürdü.

"RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞTUR" RAPORU

Konunun savcılığa intikal etmesinin ardından İ.Ö., psikolojik durumunu ve ifadelerine itibar edilip edilemeyeceğinin tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneden geçen yıl 10 Haziran'da verilen raporda, "Beyanlarına itibar edilebilirliği, zaman ve cinsel algılama yeteneği yaşıtları kadardır. Ruh sağlığı bozulmuştur" denildi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından P.Ö.A. hakkında, Manisa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Türk Ceza Kanunu'nun 103/6. maddesine göre 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın dün görülen 7'nci duruşmasına tutuksuz sanık P.Ö.A., avukatı Cennet Korkmaz ile davacı tarafın avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu katıldı. Avukat Yorgancıoğlu, Kadın Cinayetleri Önleyeceğiz Platformu üyelerinin de izlediği duruşmada, mahkeme heyetine çocuğa yönelik cinsel istismarla ilgili bir bilimsel makale sunup, sanık P.Ö.A.'nın tutuklanması talebinde bulundu. Avukat Yorgancıoğlu, İ.Ö.'nün yaşadıkları nedeniyle psikolojisinin kalıcı bir şekilde bozulduğunu yineleyerek İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporun bu konuda delil niteliğinde olduğunu söyledi.

"GENETİK NEDENLE PSİKOLOJİSİ BOZUK OLABİLİR" İDDİASI

Sanık avukatı Cennet Korkmaz ise müvekkilinin suçsuz olduğunu belirtip, beraatini istedi. Müvekkili üzerinde ciddi bir kamuoyu baskısı oluşturulduğunu öne süren Korkmaz, savunmasında mahkumiyeti gerektiren somut bir delil olmadığını da kaydetti. Korkmaz, İ..Ö'nün Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporu ile müvekkili P.Ö.A.'nın bir ilgisinin olmadığını da savunup, "Çocuğun genetik bir rahatsızlık nedeniyle psikolojisi bozuk olabilir" dedi.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ"

Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan P.Ö.A., ailesi ve kendisinin üzerine iftira atıldığını söyledi. Suçlamalardan dolayı eşinin rahatsızlanıp, yatağa düştüğünü, kendisinin de şeker hastası olduğunu belirten P.Ö.A, dava süresince fiziki ve psikolojik anlamda yıprandığını anlattı. İ.Ö.'ye dedesi gibi davrandığını, ancak yanlış anlaşıldığını belirten P.Ö.A., "Suçsuz olduğumu göstermek için her duruşmaya katıldım. Beraatimi istiyorum" dedi.

8 YIL 4 AY YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, avukatlar ve sanığın dinlenmesinin ardından karar vermek için ara verdi. Aranın ardından heyet, çocuğa istismar suçundan yargılanan P.Ö.A.'ya, duruşmalara katılması, iyi halini göz önüne alarak 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti P.Ö.A.'nın şeker hastası olması nedeniyle bu aşamada tutuklama talebini reddetti. Mahkeme heyeti ayrıca P.Ö.A. hakkında 'Hürriyetten yoksun bırakma' davası açılmasına da karar verdi. P.Ö.A.'nın avukatı aracılığıyla mahkemenin kararının temyizi için başvuruda bulunacağı belirtildi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Ahmetli Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title