Haberler

Küçük Erol'un Ailesini Korku Sardı

Kayseri'de annesi çöpten kağıt topladığı sırada el arabasında çekilen fotoğrafı sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından aranan ve bulunan küçük Erol'un ailesini şimdi çocuklarının ellerinden alınacağı endişesi sardı.

Kayseri'de annesi çöpten kağıt topladığı sırada el arabasında çekilen fotoğrafı sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından aranan ve bulunan küçük Erol'un ailesini şimdi çocuklarının ellerinden alınacağı endişesi sardı.

Geçimlerini çöp kutusu ve konteynırlarından atık kağıt ve plastik toplayarak sağlayan aile, 1,5 yaşındaki çocukları Erol K'nın fotoğrafının çekilmesi ve bir yerel gazetede yayınlanmasının ardından kendilerine yönelen ilgiye aldırış etmeden yeniden sokaklardaki işlerine döndüler. Kocasinan İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde ikamet eden ailenin sabah erken saatlerde evden ayrıldıkları ve büyük bir ihtimalle işlerine devam ettikleri öğrenildi.

Aile ve küçük Erol'un durumuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Nuri Başol, "Erol K. ve ailesi, Gaziantep'in Nizip ilçesinden mevsimlik olarak buraya kağıt toplamaya gelirler. Kağıt toplarlar, ekmeklerini ondan kazanırlar. Şu anda bir muhtaçlıkları yok, fevkalade geçiniyorlar. Kimseden bir yardım falan talep etmezler. Hiç yardım talep ettiklerini de görmedim" dedi.

Haberlere konu olan Küçük Erol'u tanıdığını ve özellikle de dün babaannesinin Muhtarlığa getirdiği Erol'u gayet sağlıklı gördüğünü belirten muhtar Nuri Başol, "Erol sağlıklı ve bakımlı bir çocuk. Annesi, babası tarafından bakılıp takip edilen, korunan bir çocuk. Devletin yardım etmesinden öte aile endişeli. Çocuklarını ellerinden alacaklar diye endişeleniyorlar. Ondan dolayı da yardım talep etmiyor olabilirler. Aslında yardıma da ihtiyaçları yok. Çocuk çok da bakımlı ve temiz. Bu evde kiracı olarak oturuyorlar. Zaten mevsimlik kalıyorlar. Şu anda büyük bir ihtimalle işe çıktılar. Onların işi kağıt toplamak. Kağıt toplamakla geçimlerini sağlıyorlar. Kağıt toplamaya giderlerken bazen bir yakının yanına çocuğu bırakırlar, bazen de yanlarında götürdükleri olur" diye konuştu.

Bu arada, Aile ve Sosyal Politikalar Kayseri İl Müdürlüğü yetkililerinin psikologlarla beraber aile ile görüştüğü, görüşme sonrasında çocuğun anne ve babası tarafından iyi bakıldığı, çocuğun aile ortamında mutlu olduğunun gözlendiği, bu nedenle çocuğun aileden alınması gibi bir durumun söz konusu olmadığı ifade edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinin, aileye ya da küçük Erol'a yapılacak yardımlarla ilgili olarak aileye çeşitli önerilerde bulunduğu, ailenin talep etmesi üzerine önerilen yardımların sağlanacağı, ancak henüz aileden böyle bir yardım talebi gelmediği de öğrenildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Gaziosmanpaşa Kocasinan Kayseri Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title