Haberler

    Küba'da Anne-bebek Ölüm Oranı Sıfıra Düştü

    Bölgede anne ölüm hızı sıfır, bebek ölüm hızı ise binde 3,1'di. Son raporlar, bebek ölüm hızının sıfıra düşürülmesiyle büyük bir gelişme yaşandığını ortaya çıkardı.

    Bölgede anne ölüm hızı sıfır, bebek ölüm hızı ise binde 3,1'di. Son raporlar, bebek ölüm hızının sıfıra düşürülmesiyle büyük bir gelişme yaşandığını ortaya çıkardı.

    Haber.sol.org.tr'nin haberine göre Şehirdeki Anne- Bebek Programı Başkanı Doktor Gilberto Sevilla Bermúdez; bu başarıya katılan tüm sağlık çalışanlarının çabalarını ayrı ayrı vurguladığı bir açıklama yaptı. Başarının sağlandığı bölgelerin isimleri Manicaragua, Sagua la Gran­de, Remedios, Caibarién, Ranchuelo, Ci­fuentes ve Santo Domingo olarak belirtildi.

    Dr. Bermúdez, bu tür rakamları elde etmek için ülkenin sağlık sisteminin temeli olan birinci basamak hizmetlerinin rolünün yanı sıra, Mariana Grajales Üniversitesi Hastanesi Doğum Öncesi Özel Bakım Ünitesi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Hizmetleri,  José Luis Miranda Çocuk Hastanesi yoğun bakım birimi ve çocuk cerrahisi ekibinin hayati katkısını vurguladı.

    EKİPTE TÜM SAĞLIK BİRİMLERİ VAR

    Öte yandan yüksek riskli gebelik vakalarında bu başarıya erişmek için, bir aile hekimi, çocuk doktoru, kadın doğum uzmanı ve psikolog dahil tüm temel sağlık görevlilerinin ekiplerde yer aldığı belirtildi.

    Dr. Sevilla aynı zamanda uzak veya dağlık bölgelerde sağlık kliniklerinde çalışan hemşirelerin ve doktorların çabalarının da, bebeklere ve annelere yaşamı armağan etmek için ihmal edilemez derecede önemli olduğunu söyledi.

    Villa Clara Anne-Bebek Programı başkanı, gebelik öncesi muayenenin, fetal anomalilerin erken tanısı için genetik programların, anneyi bekleyen anemiyi önlemek için verilen  besin takviyelerinin de önemine işaret etti.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Gilberto Bebek Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title