Haberler

KSYÖ Genel Direktörü Üzümcü Moskova'da

Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova'da bulunan KSYÖ'nün Genel Direktörü Ahmet Üzümcü ile Suriye'deki kimyasal silahların imhasını görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi ziyaret için Moskova'da bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Ahmet Üzümcü ile Suriye'deki kimyasal silahların imhasını görüştü.

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan yazılı açıklamada, Lavrov-Üzümcü görüşmesinde, Suriye'deki kimyasal silahların imha süreci ve Rusya'nın bu süreçte üstlendiği sorumluluğun yerine getirilmesi konularının ele alındığı belirtildi. Üzümcü'nün ayrıca Dışişleri Bakanı Yardımcı Sergey Ryabkov'la bir araya geldiği kaydedildi.

Üzümcü'ye fahri doktora

Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Moskova Diplomasi Enstitüsü (MGİMO), Üzümcü'ye fahri doktora unvanı verdi. Rusya'nın uluslararası ilişkiler alanında en önemli üniversitesi kabul edilen MGİMO'dan fahri doktora alan Üzümcü, bu unvanın kendisi için büyük bir şeref olduğunu dile getirdi.

Üzümcü burada yaptığı konuşmada, Rusya'nın kimyasal silahların imhasında önemli bir aşama kaydettiğine vurgu yaparak, "Rusya, ülkedeki kimyasal silahların yüzde 78'ini imha etti. Bu oran, operasyonun zorluğu göz önüne alındığında ciddi bir başarıdır" dedi.

Suriye'deki imha sürecini değerlendiren Üzümcü, kimyasal silahların üçte ikisinin ülkeden çıkartıldığı bilgisini paylaştı. Üzümcü, sürecin işlemesinde ABD ve Rusya'nın rolüne övgüde bulunarak, 2014'ün ortalarına doğru işlemlerin tamamlanması için gayret ettiklerini ifade etti.

Üzümcü, Angola, Mısır, İsrail, Kuzey Kore, Myanmar ve Güney Sudan'ı KSYÖ'ye bir an önce katılmaya davet etti. - Moskova

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Sergey Lavrov Moskova Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title