Haberler

Kristal Kale Festivali'ne Gelen Oyuncular Expo 2016'yı Gezdi

Alanya'da bu yıl birincisi düzenlenen Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere Antalya'da bulunan yabancı sanatçılar, EXPO 2016 Antalya'yı gezdi.

Alanya'da bu yıl birincisi düzenlenen Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere Antalya'da bulunan yabancı sanatçılar, EXPO 2016 Antalya'yı gezdi.

Expo 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye'den dostluk ve dayanışma duygusunu konu alan filmlerin gösterildiği 1. Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali başladı.

Festival kapsamında Alanya'ya gelen yabancı oyuncular, Aksu'da bulunan EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.

45 kişilik heyetin ilk durağı Turkcell EXPO Kulesi oldu. 100.7 metre yüksekliğindeki kuleden sergi alanını seyreden oyuncular bol bol fotoğraf çekti.

Rus Aktör Andrey Ankudinov, kendiyle aynı adı taşıyan oğluyla birlikte cam seyir terası üzerinde mini bir dans şov yaptı.

Rus oyuncular Expo'yu sevdi

Alanı çok etkileyici bulduğunu belirten Ankudinov, "Fransızca'da 'merveilleuse' derler yani harika. Şaşırtıcı bir manzara. Anladığım kadarıyla birçok insanın büyük emekleri var burada. Tıpkı Mısır'daki piramitler gibi. Piramitler, bin yıllar önce akıl ve enerjinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkmış harika eserler. Hala geçerliliğini koruyor. EXPO'da tıpkı öyle bir yer. Bu nedenle çok etkilendim. Kulenin batı tarafında gördüğüm manzara özellikle çok etkileyici" dedi.

Gördüğü manzaradan etkilenen Rus aktris Olga Khoklova oldu. EXPO 2016'yı gördüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Khoklova, en son 10 yıl önce geldiği Türkiye'nin yaşadığı değişimden çok etkilendiğini belirterek şöyle konuştu:

"Çok mutluyum. Kendimi gerçekten çok iyi hissediyorum. Sadece Amerika'da Chicago ve New York'ta böyle yerler var sanıyordum. Türkiye'de de böyle bir yerin olmasından çok mutlu oldum. Buraya gelirken otobüste de etrafı izledim ve kendimi Cannes'da gibi hissettim. Kendimi gerçekten Avrupa'da gibi hissediyorum. Arabalar, yollar, palmiyeler, deniz, güneş aynı Cannes gibi. Buranın ikinci Cannes gibi bir festival yapması lazım"

Çelebi müzikalini izlediler

EXPO 2016'yı ziyaret eden oyunculara eşlik eden Alanya Tanıtım Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dehaoğlu, "Festival kapsamında Alanya'da bulunan oyuncular, yönetmenler ve yabancı gazeteciler EXPO'yu görmeden Antalya'dan ayrılmak istemedi. Bu nedenle gezi turumuza EXPO'yu aldık" diye konuştu.

Konuk heyet, kulenin ardından Kongre Merkezindeki "Da Vinci" sergisini gezdi. Sabah Şakayık Terası'ndan Su ve Ses gösterisini izleyen yabancı konuklar daha sonra bitki heykeller ile ülke bahçelerini gezdi. Heyet, EXPO 2016 ziyaretini, Turkcell Büyük Amfitiyatro'da Evliya Çelebi'nin hayatının anlatıldığı Çelebi Müzikalini izleyerek bitirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title