Haberler

"Kredi" ; Önce Avrupa'da Sonra Anadolu'da!

Güncelleme:

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun, İstanbul'da ilk kez, AYSA Prodüksiyon'la birlikte sahneye koyduğu "Kredi"; tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor!

İki usta oyuncu Güven Kıraç ve Emre Karayel'in başarılı performanslarıyla göz doldurduğu oyun; 7 Şubat Pazar akşamı Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde, 8 Şubat Pazartesi akşamı ise Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyicileriyle buluşuyor.

İspanyol oyun yazarı Jordi Galceran'ın, kaleme aldığı "Kredi"; sistemin bizi hiç de gerekli olmayan harcamalara nasıl yönlendirdiğini komik bir dille anlatıyor. Oyun, kredi almak için gereken teminatın ne olduğu ya da kredi almak için neler yapılabilir gibi soruların cevaplarını Güven Kıraç ve Emre Karayel'in başarılı performanslarıyla izleyiciye sunuyor.

İspanya'da ekonomik kriz ilk sinyallerini vermeye başladığında Jordi Galceran tarafından kaleme alınan "Kredi"; bankaların kredileri kimlere verdiğini, verilen bu kredilerin yarattığı borçlanmanın, bireyden başlayarak aileyi ve toplumu saran bir tefecilik problemine dönüşüp dönüşmediğini sorguluyor. Kredi almak için gereken teminatın ne olduğu, teminat için sadece bir "söz"ün yeterli olup olmadığı gibi sorulara da yanıt arayan oyun; izleyicisine toplumsal borç batağıyla çevrelenmiş, özgün, dinamik, çılgınca olaylarla bezeli bir komedi sunuyor.

Türkçe çevirisini Deniz Yıldız'ın yaptığı "Kredi"nin yönetmen koltuğunda İskender Altın oturuyor. Yönetmen yardımcılığını Mahir İpek'in yaptığı oyunun kostüm ve dekor tasarımı ise Şirin Dağtekin'e ait.

"Kredi"; 7 Şubat 2016, Pazar akşamı saat 18:00'da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde, 8 Şubat 2016, Pazartesi akşamı saat 20:30'da ise Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Oyuna ait biletler; Biletix'ten ve oyunun sahneleneceği yerlerin gişelerinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Emre Karayel Güven Kıraç Caddebostan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title