Haberler

KPSS'de Usulsüzlük Soruşturması

KPSS'de usulsüzlük soruşturması- Tüm Eğitim-Sen Genel Başkanı Aksu: "Sadece 2010 yılındaki KPSS değil, paralel yapıya yakınlığıyla bilinen dershanelerin tüm birincilikleri incelenmeli ve teyit edilmelidir"- "Paralel yapının kesinlikle parmağı olduğunu düşünüyoruz.

Kpss'de usulsüzlük soruşturması- Tüm Eğitim-Sen Genel Başkanı Aksu: "Sadece 2010 yılındaki KPSS değil, paralel yapıya yakınlığıyla bilinen dershanelerin tüm birincilikleri incelenmeli ve teyit edilmelidir"- "Paralel yapının kesinlikle parmağı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu olayların tamamı tesadüf olamaz" Tüm Eğitim-Sen Genel Başkanı Selman Aksu, KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin, "Sadece 2010 yılındaki KPSS değil, paralel yapıya yakınlığıyla bilinen dershanelerin tüm birincilikleri incelenmeli ve gerçekliği teyit edilmelidir" dedi.Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte KPSS'de yapılan usulsüzlükler nedeniyle büyük mağduriyetlerin yaşandığını, birilerinin de bu mağduriyetler üzerinden nasıl rant elde ettiğini bildiklerini söyledi.Özellikle 2010 yılı KPSS'de belli kesimlerin usulsüz şekilde tam puanla derece yaptığının kamuoyu tarafından bilindiğine değinen Aksu, bu nedenle çok sayıda kişinin 4 yıldır mağdur olduğunu vurguladı.Aksu, 2011-2012 yıllarındaki sınavlarda da benzer olaylar yaşandığına dair ciddi tartışmaların yaşandığına değinerek, bunların bir an önce açıklığa kavuşturulması ve mağdur olan insanların haklarının iade edilmesi gerektiğini kaydetti. - "Bu olayların tamamı tesadüf olamaz"Konuyla ilgili başlatılan hukuki sürecin geçmiş sınavlara dönük genişletilerek sonuçlandırılmasını isteyen Aksu, bu tür hukuka aykırı fiillerden doğan mağduriyetlerin giderilmesi için haksız çıkar sağlayanların adalet karşısına çıkarılması gerektiğini bildirdi."Bunda paralel yapının kesinlikle parmağı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu olayların tamamı tesadüf olamaz" diyen Aksu, şöyle devam etti: "2010 yılındaki tam puan alanların genel itibari ile o insanların profiline baktığınızda ortak yanları var, bağlantılarında paralel yapı ile bağlandıklarını görüyoruz. Yine paralel yapının güdümünde olan bir dershaneden sürekli birincilerin olması, sürekli olarak kendi öğrencilerin gündeme gelmesi ve bunun medya tarafından çok fazla gündeme getirilmesi de ayrı bir konudur. Sadece 2010 yılındaki KPSS değil, paralel yapıya yakınlığıyla bilinen dershanelerin tüm birincilikleri incelenmeli ve gerçekliği teyit edilmelidir." -

Kaynak: AA / Güncel

KPSS Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title