Haberler

Köylülerin "Kaya Korkusu" Sona Erdi

Gümüşhane'nin 40 haneli Akocak köyü sakinleri, köyün yukarı kısmında bulunan ve yuvarlanarak yerleşim yeri için tehlike oluşturan kayaların Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce kaldırılmasıyla korkulu rüya görmekten kurtuldu Afet ve Acil Durum Müdürü Bayrak: "Geçen yıl yatırım programına alınan Akocak köyü kaya ıslahı bu yıl gerçekleştirildi ve kaya tehdidini ortadan kaldırdık""

Gümüşhane'nin Akocak köyünde, yerleşim yerleri için tehlike oluşturan kayalar, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce kaldırıldı.

Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akocak köyü Muhtarlığının, kayaların köyü tehdit ettiği gerekçesiyle 4 yıl önce dilekçeyle kendilerine başvurduğunu belirtti.

Teknik ekibin yaptığı inceleme sonucu hazırlanan rapor doğrultusunda kaya ıslahı yapılmasına karar verdiklerini ifade eden Bayrak, "Geçen yıl yatırım programına alınan Akocak köyü kaya ıslahı bu yıl gerçekleştirildi ve kaya tehdidini ortadan kaldırdık" dedi.

Çalışmalar sırasında 420 metreküp kaya kırıldığını anlatan Bayrak, "Evlere zarar vermemek için 570 metre güvenlik hendeği açıldı. Olası taş yuvarlanmalarına karşı 150 metre uzunluğunda çelik perde oluşturuldu. Çalışmayla 40 haneli Akocak köyümüzü tehdit eden kayalar kaldırıldı. Çalışma sırasında 615 metre de yol yapıldı" diye konuştu.

Bayrak, Akocak köyünde çığ tehlikesi olduğunu da kaydederek, Orman İşletme Müdürlüğüne yazı yazdıklarını, çığ tehlikesine karşı ağaçlandırma çalışması da  yapılacağını söyledi.

Akocak Köyü Muhtarı Ali Taş ise geçmişte yamaçlardan yuvarlanan kayaların tehlike oluşturduğunu, çalışmayla bu tehdidin ortadan kalktığını belirterek, "Özellikle yağmurlu havalarda yamaçtan yuvarlanan kayalar canımız ve malımız için tehlike oluşturuyordu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Korkulu rüya görmekten kurtulduk. Çığ tehlikesine karşı ağaçlandırma çalışmasını tamamlamamız halinde köyümüzde korkulacak bir durum kalmayacak" ifadelerini kullandı. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title