Haberler

Köylü Çocuklar Sinema ve Tiyatro ile Tanıştı

Mersin’de ’Umudumuz Çocuklar Projesi’ kapsamında kentin en ücra köylerindeki çocuklar sinema, tiyatro ve gölge oyunu ile tanıştırılıyor.

Mersin'de 'Umudumuz Çocuklar Projesi' kapsamında kentin en ücra köylerindeki çocuklar sinema, tiyatro ve gölge oyunu ile tanıştırılıyor.

Mersin Sinema Derneği ile Mersin Tiyatrolar Derneği'nin birlikte hazırladığı 'Umudumuz Çocuklar Projesi' kapsamında unutulmuş, yolu dahi olmayan, daha önce tiyatro, sinema ya da sanatsal hiçbir etkinliğin yapılmadığı köylere gidilerek, tiyatro ve sinema gösterimleri yapılıyor. Projenin ilk uygulaması Mersin'in Mut ilçesine bağlı Ballı köyünde gerçekleştirildi. Kente 210 kilometre uzaklıktaki Ballı köyüne 4,5 saat süren bir yolculuk sonrası ulaşan dernek üyeleri, burada çocuklarla bir araya geldi. Daha önce hayatlarında hiç sanatsal topluluk görmeyen köy halkı ise, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Köylü çocuklar, ekibin sunumlarını heyecan ve ilgiyle izlerken hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı buldular.

Mersin Sinema Derneği Üyesi Yasin Korkmaz, çocuklara sinema ve sinema ekipmanları hakkında bilgi vererek sorularını cevapladı. Dernek üyesi Hasan Topuz da çocuklara, 'Ali Baba ve Kırk Haramiler' adlı gölge oyununun gösterimini yaptı. Ardından kuklaların nasıl kullanıldığını öğrenen çocuklar, kendi oyunlarını sergiledi.

Mersin Sinema Derneği Başkanı Gürhan Ötün, daha önce tiyatro, gölge oyunu seyredemeyen ve bu tür aktivitelerde yer alamayan çocuklara ulaşmanın büyük gururunu yaşadıklarını belirterek, "Kendilerini unutulmuş hisseden bu köy halkı ve çocuklarına bunun böyle olmadığını göstermek ve onların her zaman yanlarında olduğumuz hissettirmek bizi çok mutlu etti. Bu proje bizim için bir başlangıçtı, bundan sonra Mersin'in her köşesine sanatı götüreceğiz" dedi.

Mersin Tiyatrolar Derneği Başkanı Deniz Sandalcı ise, sanatın aktif olduğunu, bu sebeple de salonlardan çıkarılarak yolu bile olmayan köylere gidebildiğini söyledi. Tarihinde ilk kez böyle bir etkinlikle karşılaşan köy halkının ve çocukların tepkisi ve sevinci karşısında duygulandıklarını belirten Sandalcı, projenin büyüyerek devam edeceğini, ulaşılmadık yer kalmamasını istediklerini ifade etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Deniz Sandalcı Mersin Mut Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title