Haberler

Köylerinin "Hayrı" İçin Deve Kestiler

Güncelleme:

Kütahya'da bir köyde, köylerinin afetlerden uzak kalması amacıyla dualar eşliğinde deve kesildi, eti vatandaşlara dağıtıldı.

ZEKERİYA TÜRKEL - Kütahya'nın Pazarlar ilçesine bağlı bir köyde Ramazan Bayramı'nda, köylerinin kaza ve afetlerden uzak kalması amacıyla eski bir güreşçi deve, köy köy gezdirilip ardından kesilerek eti vatandaşlara dağıtıldı.

İlçeye bağlı Sofular köyüne bir şirket tarafından Aydın'ın İncirliova ilçesinden alınarak bağışlanan deve, çevre köylerde maniler söylenerek gezdirilip tanıtıldı ve vatandaşlar deve kesimi için davet edildi.

Köylerde yoğun ilgi gören ve eskiden deve güreşlerine katılan 9 yaşındaki deve, daha sonra Sofular köyüne getirilerek dualar eşliğinde kesildi. Eti ise paketlenerek vatandaşlara dağıtıldı.

Deve kesme olayını organize eden Erdal Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda hayır için deve kesme olayını geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini söyledi.

Devenin Üniversite Park Şirketi tarafından hediye edildiğini belirten Çetin, şöyle konuştu:

"Bu deveyi tamamen köyümüzün hayrı için, kazadan beladan uzak kalması için kesiyoruz. Allah hayrımızı kabul etsin. Bizim köyümüzde  küçükbaş ve büyükbaş hayvan besiciliği yapılmaktadır. Deve kesimi, köyümüz tarihinde ilk defa yapılıyor hatta canlı olarak deveyi hiç görmeyenler bile var. Onun için deve kesmeyi düşündük. Deve etinin bazı hastalıklara iyi geldiği ve şifalı olduğu belirtiliyor. Biz de bunu göz önünde bulundurdu. Sadece kendi köyümüz değil, çevre köy ve ülkemizin hayrına vesile olur inşallah. Devenin etini paketleyip, evlere ardından çevre köylere dağıtacağız."

Çetin, Ramazan Bayramı'nda köylerinde bununla beraber bir şenlik yaşandığını ve gelecek yıllarda mutlaka bu deve kesimini yapacaklarını sözlerine ekledi. - Kütahya

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Kütahya Sofular Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title