Haberler

Köyden Çıkan Balkan Şampiyonu

Köyden çıkan Balkan şampiyonuDağ Koşusu Balkan Şampiyonu milli sporcu 19 yaşındaki Yasemin Zengin, Kros Ligi'ne hazırlanıyorBurdur merkeze bağlı Gökpınar Köyü'nde oturan dağ koşusu Balkan şampiyonu milli sporcu 19 yaşındaki Yasemin Zengin, Kros Ligi'ne hazırlanıyor.

Köyden çıkan Balkan şampiyonu

Dağ Koşusu Balkan Şampiyonu milli sporcu 19 yaşındaki Yasemin Zengin, Kros Ligi'ne hazırlanıyor

Burdur merkeze bağlı Gökpınar Köyü'nde oturan dağ koşusu Balkan şampiyonu milli sporcu 19 yaşındaki Yasemin Zengin, Kros Ligi'ne hazırlanıyor.

Burdur'a 30 kilometre uzaklıktaki Gökpınar Köyü'nde oturan Yasemin Zengin, 6 yıl önce antrenör Asım Yüz'ün yönlendirmesiyle başladığı atletizmde başarı basamaklarını birer birer çıktı. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan ailenin iki çocuğundan büyüğü olan Yasemin Zengin, dağ kros dalında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yaptığı antrenmanlar sonrası katıldığı birçok yarışmada başarılı sonuçlar elde eden Yasemin Zengin, geçen Haziran ayında Bulgaristan'da düzenlenen 8'inci Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 4 bin 100 metre genç kadınlar kategorisinde şampiyon oldu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda eğitim öğretime başlayan Yasemin Zengin, 26 Ekim'de başlayacak Türkiye Kros Ligi hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenörü Asım Yüz gözetiminde günde 2 saat çalışan Yasemin Zengin, hedefinin Kros Ligi'ne katıldıktan sonra milli takım seçmeleri olduğunu söyledi. Zengin, İlk elemeyi geçtikten sonra üçüncü kademeyi geçip milli takım seçmelerine katılmak istiyorum. İnşallah gençlerde 4 bin metrede milli takıma seçilirim dedi.

Antrenör Asım Yüz, 2016- 17 sezonu çalışmalarına sürdürdüklerini anlatırken, Hedefimiz hem Kros Ligi hem Kros Milli Takımı'na katılma hem de salonda katılacağımız turnuvalarda ilimizi en iyi şekilde temsil edip en üst başarıları elde etmek diye konuştu.

Yasemin Zengin'in bu yıl MAKÜ BESYO'yu kazandığını kaydeden Yüz, hazırladıkları 4 yıllık program kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şöyle dedi

Bu planlı çalışma sonunda büyük bir organizasyona katılacağımızı umuyorum ama bu başarıyı elde etmek için çok çalışmamız gerekiyor. Hem ben, hem de sporcum bunun farkında. Amacımız Burdur'u üst düzey milli takım müsabakalarında temsil etmek. Sporcuma şimdiye kadar inandım, 3 defa milli takım forması giydi. En son 8 Haziran'da Bulgaristan'da Balkan Gençler Dağ Koşusu'nda birinci oldu. İnşallah bu başarılarının devamını getirir. Yasemin bunu başaracak güçte bir sporcu. Başarıları ile hem beni hem ailesini hem de Burdur'u gururlandırıyor.

Yasemin Zengin; 2013 yılında Fransa'nın Marsilya kentinde yapılan Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu'nda bireysel olarak 9'uncu, milli takımla dünya şampiyonu oldu. 15 Ağustos 2015'te Romanya'nın Buşteni kentinde yapılan Genç Kadınlar 4 bin 800 metre Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası'nda bireysel olarak 9'uncu, milli takımla ise ikincilik kürsüsüne çıkan Yasemin Zengin, 8 Haziran 2016'da Bulgaristan'ın Nova Zagora kentinde düzenlenen 8'inci Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 4 bin 100 metre genç kadınlar kategorisinde birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Gökpınar Burdur Spor Haberler

Bakmadan Geçme

DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title