Haberler

Köyde Seçmen Krizi

Adana’nın Kozan ilçesinde seçmen listelerinden isimlerinin siyasi gerekçeleriyle sildirilmeye çalışıldığını iddia eden köylüler, durumun düzeltilmesi için köy muhtarından şikayetçi oldular.

Adana'nın Kozan ilçesinde seçmen listelerinden isimlerinin siyasi gerekçeleriyle sildirilmeye çalışıldığını iddia eden köylüler, durumun düzeltilmesi için köy muhtarından şikayetçi oldular.

İlçe Jandarma Komutanlığı önünde toplanarak basın açıklaması yapan köylüler Zerdali köyünde yaşadıkları halde isimlerinin köy muhtarı tarafından siyasi kaygılar nedeniyle seçmen listesinden çıkarılma girişiminde bulunduğunu iddia ederek Kozan Cumhuriyet Başsalcığına şikayette bulundular.

Zerdali Köyü Muhtar Azası Ali Efe, yaptığı açıklamada, "Köyümüzde 45-50 kişinin seçmen kaydı silinmiş. Bizlerde köyde kayıtlı olmadığımıza dair bilgiler aldık. Biz köyde yaşıyoruz ama oturmuyor olarak gözüküyoruz. Jandarma köye geldiğinde bu konu ile ilgili soruşturma yaptı ve 50'ye yakın kişinin köyde oturmadığını tutanak tuttular. Bu 50 kişi muhtara oy vermeyecek diye bizim isimlerimiz silinmiş. Köyümüzün nüfusu bin civarında. Seçmen sayımızda 430 civarında. Listeden silinen 45-50 kişilik seçmen köyde muhtarlık seçimini belirleyen grup olacağı için bu kişiler listeden silinmiş. Bu konu ile ilgili kaymakamı ziyaret ettik. Kaymakam da bizi jandarma komutanlığına yönlendirdi. Komutana sıkıntımızı anlattık. Tekrardan inceleme yapılacağını söyledi. Hatanın düzeltilmesini bekliyoruz" dedi.

Faruk Öcal da elindeki elektrik ve su faturalarını göstererek bu köyde yaşadıklarını ve daha önceki seçimlerde de oy kullandıklarını belirtti. Zerdali Köyü muhtar azaları Ali Efe ve Esabil Ceylan ile köy sakinleri daha sonra konuyla ilgili Kaymakamlık, Cumhuriyet Savcılığı ve İlçe Seçim Kuruluna köy muhtarı Ali Şahanalan köy muhtarlığı seçiminde kendisine oy verilmeyeceği düşüncesiyle seçmen listesinden sildirmek amaçlı girişimde bulunduğu iddiasıyla dilekçe vererek şikayetçi oldular.

Köy Muhtarı Ali Şahanalan ise iddialar ile ilgili olarak, "Öyle bir şey olur mu? Köyde oturmadıklarını tespit edip forum kağıdı doldurup rapor hazırladık. Köyde oturmayan 14 kişiyi tespit ettik. Benim sildirme yetkim yok. Bakanlığın verdiği bir yetki var. Doğal olarak bende bu yetkimi kullanarak 14 kişinin köyde oturmadığını Adana'da ikamet edip Adana'da çalıştıklarını tespit ettim" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Efe Kozan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title