Haberler

Köyde Mahsur Kalan 4 Acil Hasta İçin Seferberlik

KARS'ın Kağızman İlçesinde kardan mahsur kalan 4 acil hasta, UMKE, AFAD, 112, Özel İdare ve Karayolları ekiplerinin ortak çabalarıyla kurtarıldı.

KARS'ın Kağızman İlçesinde kardan mahsur kalan 4 acil hasta, UMKE, AFAD, 112, Özel İdare ve Karayolları ekiplerinin ortak çabalarıyla kurtarıldı. Köyde yapılan ilk müdahalenin ardından paletli ambulanslarla hastalar, Kağızman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kars'ın Kağızman ilçesine 25 kilometre uzaklıkta, Aladağ'ın güneyinde, Aras Nehri'nin kuzeyinde dağlık bir bölgeye kurulu bulunan Çengilli köyünden 1 yaşındaki Samet Özkan'nın yüksek ateş ve ishal, 38 yaşındaki Zeynep Oral'ın üst solunum yolu enfeksiyonu, 60 yaşında Ali Oral'ın KOAH, 65 yaşındaki Celal Oral'in sancılandığı yolunda önceki gün 112 Acil Servise ihbarda bulunuldu. Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden köy yolunun kardan kapalı olduğu Çengilli Köyü'ndeki hastaları kurtarmak için İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ve 112 ekipleri, AFAD, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri harekete geçti. Özel idare ve karayolları ekipleri yoğun tipiye rağmen, yol açma çalışmalarına başlarken 2 paletli ambulans, kar kızağı, kara ambulansı ile 9 UMKE ve 112 personeli, AFAD ekibi ile birlikte yola çıktı.

Çengilli Köyü'ne gece yarısı ulaşan UMKE ve 112 ekipleri, hastalara ilk müdahalede bulundu. Ardından hastalar paletli ambulanslara alınarak saat 01.30'da Kağızman Devlet Hastanesine getirildi. Acil hastalar tedavi altına alındı, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

- Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeynep Oral Kağızman Aladağ Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title