Haberler

Köy Okuluna Atanan Öğretmen 3 Görevi Aynı Anda Üstleniyor

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Bahçe Köyü İlkokulu'nda görevli Cüneyt Bingöl, okulun hem müdürü, hem öğretmeni hem de hizmetlisi olarak çalışıyor.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Bahçe Köyü İlkokulu'nda görevli Cüneyt Bingöl, tek gözlü sınıfına akıllı tahta sistemi kurarak çocukları hayata hazırlıyor.

14 YIL ÖNCE KÖYE ATANDI

Diyarbakırlı öğretmen Cüneyt Bingöl, 14 yıl önce çok yoğun imkansızlıkların yaşandığı Bahçe Köyü İlkokulu'na atandı. İlk zamanlar Diyarbakır'a gidiş geliş yapan Cüneyt öğretmen, bu durum nedeni ile öğrencilere faydalı olmadığını anladı.

KÖYDEN BİRİ İLE EVLENDİ

Bir müddet sonra köyden biri ile evlenip buraya yerleşen Cüneyt öğretmen, harabe halde bulunan öğretmen lojmanını onararak eşiyle burada yaşamaya başladı.

OKULU KULLANILABİLİR HALE GETİRDİ

Eğitime ilk başladığı yıllarda okulun çatısından su sızdığını, kapıların kırık olduğunu ve camların da olmadığını belirten Cüneyt öğretmen, zorluklar içerisinde köylülerin de yardımı ile okulu onararak kullanılabilir hale getirdi.

AKILLI TAHTA SİSTEMİ KURDU

Toplam 21 öğrencisi bulunan köy okuluna, çevreden topladığı demirleri kesip kaynak yaparak akıllı tahta sistemi kuran Cüneyt öğretmen, animasyonlu gösterimlerle öğrencilerin derse olan ilgilerini arttırmayı başardı.

OKUL BAHÇESİNE PARK YAPTIRDI

Okul bahçesine çocukların oyun oynamaları için park yaptıran Cüneyt öğretmen, okulun bir bölümüne de çizgi film karakterlerini resmettirdi.

KENDİ İMKANLARI İLE SOBA KURDU

Hizmetli bulunmaması nedeni ile okulun tüm sorunları ile yakından ilgilenen Cüneyt öğretmen, çevreden topladığı odunları, sınıfta kendi imkanları ile kurduğu sobada yakarak çocukların üşümesini engelledi.

YAŞADIĞI ZORLUKLARI ANLATTI

Köyde geçirdiği yaşamı ile ilgili bulunan 37 yaşındaki 3 çocuk babası Cüneyt Bingöl, geldiği ilk yıllarda okulun çatısında, penceresinde çok sıkıntılar olduğunu söyledi.

"ÇOCUKLARIMLA ÇOK MUTLUYUM"

Bingöl, "Yıl yıl bu eksiklikleri yavaş yavaş tamamlamaya çalıştım. Öncelikle çatı işi ile uğraştım. Kiremitleri düzelttim damlamaması için. Daha sonra girişimlerde bulundum ve çatının değişimi yapıldı. Okul tuvaletlerini yeniletip, onardık. Geldiğimde lavabo kapıları yerdeydi, depo kapısı demir kapıların hepsi yerdeydi. Tanıdıklar vasıtasıyla kaynakçı bulduk. Okul kapısı ve diğer kapıları onardık. Normal kara tahtayı kullanıyorduk, bunun eksikliğini gördüm. Tebeşir tozu hem bana hem de çocuklara zararlı. Bunu kullanırken aklıma beyaz tahta kullanma fikri geldi. Beyaz tahtayı aldıktan sonra bunu seyyar tahta haline getirmeye karar verdik. Tahtanın demirlerini temin ettikten sonra kendim kaynak yaptım. Çocuklarımla çok mutluyum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Bingöl Dicle Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

yyyyy:

yurt dışında sizin paralel dediğiniz terör ilan ettiğiniz öğretmenler yıllardır aynı şeyi yapıyorlar

10
11
yanıtYanıtla
04:

Olağan bir durum hiç bir haber değeri yok koy okullarında hep olan bisey

5
9
yanıtYanıtla
edirne:

bizde görev istiyoz da atama yapılmıyor. 14 yıl önce öğretmen olmak kolaydı şimdi çok zor. bir sürü işsiz, görev bekleyen öğretmen var.

9
3
yanıtYanıtla
ky19:

valla aynı şeyleri ben de yapıyorum ve köyde çalışan öğretmenlerimizin durumu hep böyle.

12
0
yanıtYanıtla
ebru:

Cok abartiyorlar yaa.hepimiz ayni yollardan gectik.bit bile ayikladik.hic reklam yapmadik.herkes yyapiyo.goze sokmuyor.habersiz kaldilar herhal

11
0
yanıtYanıtla
Mehmet kocMobil-IOS:

Kaldımı böyle adamlar. Helal olsun arkadas.

10
0
yanıtYanıtla
cemil:

Ya adamı kahraman ettiler yıllarca köyde ücret karşılığı derslere girdik hem öğretmen hem müdür hem hademe idik ne oldu sonu iş siz kaldık peki bu ne şimdi ya çok şaşırtıcı inanılmaz ama hayat bu MEB hakkım zıkım olsun bi taşarona kadro diyorlar bizi unutunuz en içra noktalara atın zavallı ücretliyi sonra keyf edin

9
1
yanıtYanıtla
mehmetMobil-ANDROID:

helal olsun sana Allah razı olsun senden

9
0
yanıtYanıtla
mehmettt:

öğretmenim bu tür hizmetleri o bölgedeki bütün öğretmenler yapıyorlar. haber olmaya gerek yok derim

5
3
yanıtYanıtla
garip:

14 yıl kalanını pek duymadım. bu öğretmenimizi çok takdir ediyorum. köydeki çocuklarla uğraşmaya değmez diyen öğretmenleri de biliyorum. Allah razı olsun haberde geçen öğretmenimizden.

yanıt1
yanıt0
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title