Haberler

Köy Korucuları, İçişleri Bakanının Ayağına Kadar Geldi

Güncelleme:

Başkent'te, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen köy korucuları, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüşmek için bakanlık önünde toplandı.

Başkent'te, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen köy korucuları, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüşmek için Bakanlık önünde toplandı.

Bakanlık önünde toplanan köy korucuları adına bir açıklama yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, yıllardır İçişleri Bakanlığı'nın emrinde ve komutanlar ile omuz omuza görev yaptıklarını belirterek, "Bugün Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonumuzun tanıtım toplantısı vardı. Bu vesile ile doğu ve güney doğuda 30 yıldır görev yapan 22 ilde bulunan köy korucuları ve korucu başkanlarımız Ankara'ya geldik" dedi.

Yaklaşık bir ay önce Meclis'te BDP dışında grubu bulunan bütün siyasi partilere ve bütün bakanlıklara davetiye gönderdiklerini belirten Sözen, bugün korucuların sorunlarını Türkiye'nin ve bakanların gündemine getirmek için program yaptıklarını ifade ederek, "Bizim talebimiz, bugün buraya gelen 300-400 arkadaşımız ile İçişleri Bakanı Muammer Güler ve jandarma genel komutanımızla bir araya gelip sorunlarımızı iletmek istiyoruz. Bu ne isyan hareketi ne de bir başkaldırıdır. Korucularımız sigortasız çalıştırılıyor ve düşük ücret veriliyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Yenimahalle Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title