Haberler

Köy Çocukları İçin Mobil Ana Sınıfını

Güncelleme:

Köylerde, velilerin çocuklarını ana sınıfına göndermesini teşvik amacıyla hazırlanan 'mobil ana sınıfı' köy ziyaretlerine başladı.

Köylerde velilerin çocuklarını anasınıfına göndermelerini teşvik etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl 'mobil ana sınıfı' hazırlandı.

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın destekleriyle Gazi Halk Kütüphanesi'ne ait gezici kütüphane aracı 'mobil ana sınıfı'na dönüştürüldü. Projeksiyon makinesi, bilgisayarlar ve oyuncaklarla içi donatılan 'mobil ana sınıfı'nın dışı da giydirildi.

Köy ilkokullarında en az 5 ile 7 öğrencisi olan ana sınıflarının belirlenmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Köy Muhtarlıklarına yazı gönderildi. Muhtarlıklarla ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda 'mobil ana sınıfı' aracı köyleri ziyaret ederek, hem çocuklara tanıtılıyor, hem de velilerin çocuklarını ana sınıfına göndermeleri teşvik ediliyor. Şuana kadar 12 köyü ziyaret eden 'mobil ana sınıfı'nın 2012-2013 eğitim-öğretim yılı dönemi bitimine kadar çalışıp, haftada iki kez köyleri ziyaret etmesinin planlandığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Yurdabakan, çocuklarını ana sınıfına göndermeyen velilerin ana sınıfında yapılan çalışmaları görüp teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi. Yurdabakan, "Mobil ana sınıfımız köylerde ana sınıfı olmayan ve anasınıfına gitmeyen çocuklarımız için bir fırsat, bir projedir. Proje bundan sonra muhtarlarımızla işbirliği içinde anaokulu ve ana sınıfına gitme imkanı olmayan öğrencilere yerinde tanıştırma suretiyle devam edecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title