Haberler

Kosovalı Gençler 'Mezunlar Buluşması'nda Bir Araya Geldi

Kosovalı gençler 'Mezunlar Buluşması'nda bir araya geldiEnis TABAK - KOSOVA DHA - Türkiye'nin farklı bölgelerinde eğitimlerini tamamladıktan sonra Kosova'ya dönen bir gurup Kosovalı mezun tarafından 2007 yılında kurulan Türkiye Mezunları Derneği - TÜMED, Türkiye üniversitelerinden mezun olan Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı gençleri 'Mezunlar Buluşması' kokteylinde bir araya getirdi.

Kosovalı gençler 'Mezunlar Buluşması'nda bir araya geldi

Enis TABAK - KOSOVA DHA - Türkiye'nin farklı bölgelerinde eğitimlerini tamamladıktan sonra Kosova'ya dönen bir gurup Kosovalı mezun tarafından 2007 yılında kurulan Türkiye Mezunları Derneği - TÜMED, Türkiye üniversitelerinden mezun olan Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı gençleri 'Mezunlar Buluşması' kokteylinde bir araya getirdi. Türkiye Mezunları Derneği - TÜMED ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Mezunlar Buluşması'na Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç, Dr. Kudret Bülbül, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit ile Türkiye'deki üniversitelerden mezun olmuş Kosovalı milletvekilleri ile 200'ün üzerinde mezun katıldı. Kosova ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Marşlarının okunmasıyla başlayan kokteylde konuşan Türkiye Mezunları Derneği - TÜMED Başkanı Cengiz Çesko, 25 yıldan bu yana Kosovalı gençlerin Türkiye'nin değişik üniversitelerde eğitim gördüklerini ve halen de görmeye devam ettiklerini söyledi. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da, 1990'lı yılların başından bu yana yüzlerce Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı gencin Türkiye'de eğitim gördüklerini ve Kosova'ya döndüklerinde önemli görevler üstlendiklerini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç, Dr. Kudret Bülbül burada yaptığı konuşmasında, Türkiye'de eğitim gören mezunların ve halen eğitim görmekte olan gençlerin Türkiye ile Kosova arasında bir köprü vazifesi üstlendiklerini belirtti. 2016 yılının Türkiye'de Kosova yılı olduğunu belirten Bülbül, Kosovalı gençlerden proje beklediklerini söyledi. Konuşmaların ardından Türkiye Mezunları Derneği - TÜMED Başkanı Cengiz Çesko, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç, Dr. Kudret Bülbül ve Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit'e plaket takdim etti. Plaket takdimi töreni ardından, Türkiye Mezunları Derneği'nin - TÜMED kuruluş amacı ve çalışmalarını anlatan bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Tören verilen kokteyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahir Yağcılar Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title