Haberler

Kosova Meclisi'nde Gerginlik

Kosova Meclisi'nde iktidar ve muhalefet arasında aylardır süren gerginlik, genel kurula atılan gaz bombasının ardından iktidar kanadının yeniden toplanmak istemesi üzerine yeniden tırmandı.

Kosova Meclisi'nde iktidar ve muhalefet arasında aylardır süren gerginlik, genel kurula atılan gaz bombasının ardından iktidar kanadının yeniden toplanmak istemesi üzerine yeniden tırmandı.

Başkent Priştine'deki Meclis binasında düzenlenen oturuma, Selfdeterminasyon Hareketi milletvekilleri tarafından atılan gaz bombası nedeniyle verilmesinin ardından iktidar milletvekilleri, oturumun başka bir salonda yapılması kararı aldı.

Meclisin yeniden toplanması kararına karşı çıkan muhalefet milletvekilleri ise, mecliste tekrar gaz bombası kullanarak oturumun yapılacağı salonun önünü kesmek istedi.

Kosova Polisi tarafından durdurulan muhalefet milletvekillerinden Aida Derguti, burada yaptığı açıklamada, eylemlerinin devam edeceğini ve yeniden sokaklara çıkıp hükümet karşıtı protesto düzenleyeceklerini ifade etti.

Selfdeterminasyon Hareketi Genel Başkanı Visar Ymeri de mecliste yaşanan olaylardan sonra yaptığı açıklamada, toplantının başka bir salonda yapılmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, istedikleri olana kadar meclis protestolarını sürdüreceklerini kaydetti.

İktidar partileri Kosova Demokratik Partisi ile Kosova Demokratik Birliği üyeleri Adem Grabovci ile İsmet Beqiri, gelecek meclis toplantılarına muhalefet partisi milletvekillerinin katılmaması konusunda öneri sunacaklarını söyledi.

Kosova Polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, meclis girişindeki güvenlik aramaları sırasında Selfdeterminasyon Hareketi milletvekillerinden Fisnika İsmail'in üzerinde gaz dolu iki şişenin tespit edildiği belirtilerek, ilgili milletvekilinin ifadesinin alındıktan sonra 2 gün gözaltında kalacağı bildirildi.

Kosova ve Sırbistan arasında AB'nin arabuluculuğundaki müzakerelerde, 25 Ağustos'ta üzerinde uzlaşılan ve Kosova'da Sırp Belediyeler Birliği kurulmasını ve Karadağ-Kosova sınırının revize edilmesini öngören anlaşmaya karşı çıkan muhalefet, hükümetin geri adım atmasını talep ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Priştine Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title