Haberler

Kosova ile Karadağ Arasında Devlet Sınırı Anlaşması İmzalandı

Güncelleme:

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Kosova ile Karadağ arasında uzun süren müzakereler sonucunda Devlet Sınırı Anlaşması imzalandı.

Kosova ile Karadağ arasında Devlet Sınırı Anlaşması imzalandı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Kosova ile Karadağ arasında uzun süren müzakereler sonucunda Devlet Sınırı Anlaşması imzalandı. Anlaşma, Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi ve İçişleri Bakanı Skender Hüsyeni ile Karadağ Başbakan Yardımcısı ile Dışişleri Bakanı İgor Lukşiç ve İçişleri Bakanı Raşko Konyeviç tarafından imzalandı. İmza töreninde Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç ve Avusturya Dışişleri Bakanı Sebaztian Kurz hazır bulundu. Kosova'da protestolara neden olan anlaşmanın imzalanması ile Kosova'nın, Karadağ ile devlet sınırlarını belirleme sürecini başarıyla sonlandırdığı belirtildi. İki ülke Devlet Sınırı Anlaşması'nın imzalanması töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Haşim Taçi, anlaşmanın, sadece Kosova ve Karadağ açısından değil tüm bölge açısından önem taşıdığını kaydetti. Taçi, 'anlaşma, bölgenin işbirliği dönemine ayak bastığını ve Avrupa 'Atlantik oluşumları ile entegre yolunda sağlam adımlar attığını kanıtlıyor' dedi. Karadağ Dışişleri Bakanı İgor Lukşiç de yaptığı konuşmada, Kosova ile Karadağ arasında sınırları belirleyen anlaşmanın, Balkanlar için örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Karadağ Avusturya Viyana Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title